Adıyaman`da "Gap Yatırımları Destekleme Programı" Toplantısı

Adıyaman İl Tarım Müdürlüğü, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasınca (ATSO) "2. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" tanıtım toplantısı düzenledi.

 

Vali Ramazan Sodan, toplantıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Plan ve Programları ile 2011 - 2015 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde, doğal Kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi ve tarımsal üretim ile tarım - sanayi entegrasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

 

Yeni yatırım tesisleri, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, natif enerji kaynakları, seralar, jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi kullanan tarımsal üretim tesislerinin yanı sıra hayvancılığın gelişimi için desteklerin verildiği programdan üreticilerin yararlanmasını ümit ettiğini ifade eden Sodan, program kapsamında ayrıca keçi ve manda ile ilgili yatırımların da desteklendiğini vurguladı.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilat ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş ise GAP Kırsal Kalkınma Projelerinin bölge için çok önemli olduğunu, bu kapsamda hazırlanan projelerle alınacak destekle çok ciddi yatırımlar yapılabileceğini vurguladı.

 

Adıyaman`a her zaman destek verdiklerini dile getiren Dolaş, "Ülke genelinde bin 800 Tarım ve Kredi Kooperatifi açtık. Amacımız çiftçimize sürekli destekler sağlayabilmek. Yeşil kartlı çiftçilere de ALTERNATİF destekler sağladık. Faizsiz kredi desteğinden çok sayıda çiftçi faydalandı. Proje sayesinde önemli gelişmeler sağlayarak bölgeyi cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Adıyaman Tarım Müdürü Erdal Özer ise bakanlığın destekleri sayesinde 3 bin tesisin açılışını yaptığını, 52 projenin faaliyete geçirildiğini belirtti.

 

2011 yılında yeni hazırlanacak projelerle "uyuyan dev Adıyaman"da tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişeceğini umduklarını ifade eden ve 500`ün üzerinde teklif sunulduğunu dile getiren Özer, şunları kaydetti:

 

"Özellikle basınçlı sulama projelerine destek yüzde 75`tir. Koyunculuğun geliştirilmesi için ise yüzde 50 destek veriyoruz. Böylece Adıyaman`da hayvancılığın yeniden gelişimini sağlamayı hedefliyoruz. 2011 yılı 2. Etap Kırsal Kalkınma projelerinden bütün iş adamlarımızın ve yatırımcı çiftçilerimizin faydalanması aynı zamanda Adıyaman tarımının gelişimine katkı sağlayacaktır."

ADIYAMAN (Anadolu Ajansı)

10 Mart 2011 

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR