Avrupalı Öğretmen ve Öğrenciler Kayseri`ye Geldi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo da Vinci ortaklık projesi kapsamında Avrupalı Öğrenci ve öğretmenler Kayseri`ye geldi.

 

Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin yürüttüğü proje çerçevesinde İsveç, İtalya ve Macaristan`dan gelen 22 kişilik Öğrenci ve öğretmen grubu, okulun toplantı salonunda Türk Öğrencilere güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin kullanım alanları hakkında seminer verdi.

 

İtalyan Öğrencilerin sunum öncesi kısa süre Türkçe konuşmaları katılımcıların takdirini kazandı. Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müzik kulübünün hazırladığı müzik ziyafeti de programa renk kattı.

 

Okul Müdürü Durmuş Payas, projeye katılan ülkelerin Öğrencilerinin 2 yıl boyunca karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

Öğrencilerin, proje ile farklı ülkelerde staj yapma imkanı bulduklarını da ifade eden Payas, "Bu projeyle Öğrenciler farklı ülkeleri daha iyi tanıma fırsat buldu. Bu tür projeler, kültürler arası etkileşime katkı sağlıyor" dedi.

 

Proje kapsamında Kayseri`de yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren özel ve kamu kurumlarında kısa süreli staj çalışmaları yürütecek olan konuk Öğrenciler 26 Mart`ta ayrılacaklar.

KAYSERİ (Anadolu Ajansı)  

21 Mart 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR