ELEKTRİKSİZ BÖLGELERDEKİ SU DEPOLARININ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KLORLANMASI

 

Elektrik bulunmayan bölgelerde varolan su depolarının veya kaynaklarının ihtiyacı oranında otomatik klorlanmasında Güneş Enerjili Sistemler tercih edilmektedir.

 

Oldukça güvenilir ve zahmetsiz kullanılan bu sistem çok kısa sürede ilk yatırım maliyetini de çıkarmaktadır. Prensip olarak; küçük güçlerde / ebatlarda bir güneş paneli, şarj kontrol regülatör ve akü ile enerji sağlanabilmektedir.

 

DC 12 Voltluk klor dozaj pompası, klor tankı, klor ölçüm probu yardımıyla da depolar klorlanmaktadır. Doğru yapılacak hesaplamalar ve akü seçimiyle en az 2-3 gün hiç güneşsiz günlerde (kapalı, bulutlu havalarda) dahi klorlama kesintisiz devam edebilmektedir.

 

Bu süreyi, güneş paneli gücünü ve akü kapasitesini büyüterek arttırmak mümkündür. Sistem tam otomatik, hassas klor ölçümlü (Orp problu) veya daha basit sabit miktarda klorlamalı olarak iki şekilde tercih edilmektedir. Sistemin verimli ve sorunsuz çalışması, proje geliştirme ve tasarım ile tercih edilecek ekipmanların doğru seçilmesine, performansına ve kalitesine bağladır. Özellikle, güneş paneli (PV), regülatör ve akü gibi temel ekipman sertifikalı, güvenilir marka ve firmalardan tercih edilmelidir.

 

Klorlama Sistem İçeriği (Tam Otomatik Klor Ölçümlü):

- Güneş Paneli (PV) (Wp-Gücü sarfiyat, bölge ve koşullara göre seçilecektir)

- Güneş Paneli Montaj Sehpası

- Solar Regülatör (Şarj Kontrol)

- Jel Akü (Ah-Kapasitesi hesaplama sonucunda tespit edilir)

- Dozaj Pompası (DC 12 Volt-Dijital veya Analog)

  (İhtiyaç duyulan su miktarı ve basınca göre)

- Kontrol Ünitesi

- Klor probu

- Klor Tankı (100 lt veya üzeri)

- Seviye Şamandırası

- Pano

- DC / AC İnvertör (Opsiyonel-AC 220 Volt Uygulamalarda)

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR