FATİH KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI

İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Naci Ege Saraç, "International Sustainable World-Energy, Engineering and Environment Project Olympiad (SWEEEP)" (Sürdürülebilir Dünya-Enerji, Mühendislik-Çevre Projeleri) yarışmasında "enerji kategorisi"nde dünya birincisi, Selin Özkıyıcı "mühendislik dalında" dünya ikincisi oldu.

 

Fatih Koleji`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD`nın Houston kentinde düzenlenen ve dünya çapında önemli ve prestijli bir yarışma olan mühendislik yarışmasına 70 ülkeden 470 proje katıldı.

 

Naci Ege Saraç, "Yarı iletken nanokristallerin sentezi ve yeni nesil güneş pilleri olarak kullanım potansiyelinin incelenmesi" projesiyle enerji kategorisinde büyük bir başarı elde ederek dünya birinciliği ve North America Üniversitesinden üniversite bursu kazandı.

 

Selin Özkıyıcı da "Biyomedikal implantlar için bakteriyel nanoliflerle çeşitli antibiyotiklerin immobilazyonu ve antibakteriyel etkinliklerin araştırılması" isimli projesiyle mühendislik dalında dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

 

Başarılı öğrenciler öğretmenleri Ümit Karaca ile ay-yıldızlı bayrağı ABD`de gururla taşıdı.

www.haber3.com

15 Mayıs 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR