PV SİSTEMLERİNİN TEST ve BELGELENDİRİLMESİ

Modüllerin ve sistemlerin belgelendirilmesi önemlidir. Yatırım yapılan alanlarda; idari merciler, bankalar, finansman kuruluşları tarafından bu sertifikalar kabul görmektedir. Ürünlerin finansal kurallar çerçevesinde ve yetkili kurullar tarafından kabul edilmesi için, akredite bir test belegelendirme kuruluşu tarafından modüllerin test edilmesi gerekir.

 

EN 61215

Bu Uluslararası Standart, IEC 60721-1 de tanımlandığı gibi genel ve açık hava klimaların uzun süreli çalışmalarında tasarım şartlarında ve kristal silikon karasal fotovoltaik modüllerin tip onayında IEC şartlarını sağlar.

 

EN 61646

EN 61215 deki aynı yaklaşımla bu standart, ince film modüllerinde olduğu gibi, IEC 61215 tarafından kapsanmaz ve tüm karasal düz plaka modüler malzemeler içindir. Test sırası tasarım için IEC 61215 den türetilmiştir.

 

EN 61730

Bu standart, fotovoltaik modüllerin tahmini çalışma süresince elektriksel ve mekanik çalışma emniyetini sağlamak için gerekli oluşum şartlarını tanımlar. Mekanik ve çevre etkilerinden kaynaklanan elektriksel şokların, yangın tehlikesi ve kişisel yaralanmaların önlenmesini değerlendirmek için özel başlıklar verilmiştir.

 

-.-

 

www.normenerji.com.tr

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR