UFTP davetiyle, Türkiye temsilciliğini yaptığı Uluslararası Enerji Ajansı - Fotovoltaik Güç Sistemleri (IEA-PVPS) 38. Yönetim Komitesi toplantısı 27-28 Ekim 2011 tarihlerinde Antalya’da yapılacaktır.

 

22 üye ülke ile birlikte, Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği (EPIA), Amerika Güneş Elektriği Birliği (SEPA) ve Amerika Güneş Endüstrisi Birliği (SEIA) temsilcilerinin üst düzeyde katılım sağlayacağı bu toplantıların öncesinde, 26 Ekim 2011 tarihinde, Antalya’da uluslararası bir çalıştayın düzenlenmesi planlanmıştır. Uluslararası ortamda ilgileri Antalya üzerine çekmek amacıyla, “Güneşkent” konulu bir oturumun çalıştay programına eklenmesi ve ayrıca yurtiçinde karar vericilerin dikkatini çekecek “FV Pazarı ve Politikaları” başlığında bir oturumun düzenlenmesi planlanmaktadır.

 

Bu çalıştayın ve SOLAR-TR2 hazırlıklarının organizasyonu için UFTP akademik üyelerinden bir Düzenleme Komitesi oluşturulmuş ve 3 Haziran 2011 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın katılımıyla Antalya Güneş Evi’nde bir araya gelinmiştir.

Konuyla ilgili basın duyurusu ek’te bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımla,

METE CUBUKCU

EGE UNIVERSITESI GUNES ENERJISI ENSTITUSU 35100 BORNOVA-IZMIR

Tel/Faks: +90 232 339 11 28

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR