GM’dan elektrikli otobüs üreticisi Proterra’ 6 milyon dolar yatırım

General Motors, 6 milyon dolarlık yatırımla elektrikli ticari otobüs üretimi yapan Proterra’nın hisselerini satın aldı.

 

GM Ventures, Proterra’ya toplam 30 milyon dolar yatırım yapacak olan girişim sermayesi şirketi Kleiner Perkins Caufield & Byers tarafından yönetiliyor.

 

2004 yılında kurulan Colorado merkezli Proterra, Güney Carolina’daki fabrikasında sıfır emisyonlu elektrikli otobüsler üretiyor.

 

GM tarafından yapılan açıklamaya göre 68 yolcu kapasiteli otobüs, bir galonla yol alıyor. Bu da tipik bir dizel otobüsten yüzde 600 daha iyi bir kapasiteyi ifade ediyor. GM’un hızlı şarj teknolojisi ile 10 dakikada şarj edilebiliyor.

 

GM Ventures Başkanı Jon Lauckner Reuters’a yaptığı açıklamada "Bu yatırım, otomobilin elektrikli hale gelmesindeki taahhütlerimizin arkasında durduğumuzun güçlü bir göstergesi” dedi.

 

GM, şu anda elektrikli otobüs üretmiyor ancak Lauckner, Proterra yatırımının onlar için bir opsiyon oluşturduğunu ifade etti.

 

Proterra CEO’su Jeff Granato ise şirketinin GM’un enerji depolama sistemlerinden öğrenecek çok şeyi olduğunu söyleyerek öncelikli olarak ABD piyasasına odaklanmak istediklerini belirtti.

www.geleceginenerjisi.com

14 Haziran 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR