SEÇER: “Nükleere Geçit Vermeyelim”

Mersin Milletvekili Seçer, Akkuyu nükleer santralinin yapılacağı Gülnar’ın Büyükeceli beldesinde çadır kuran Nükleer Karşıtı Platform üyelerini ziyaret etti ve “Burada santral kurmak, tam anlamıyla cinayettir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Seçer, Akkuyu nükleer santralinin yapılacağı Gülnar’ın Büyükeceli beldesinde çadır kuran Nükleer Karşıtı Platform üyelerini ziyaret etti ve “Burada santral kurmak, tam anlamıyla cinayettir. Göz göre göre gelen cinayete karşı durmak için hepimize görevler düşüyor” dedi. Platform Sözcüsü Aslan da “Karadeniz’de HES’e Akdeniz’de nükleere karşı durmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

CHP Milletvekili Seçer, Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyelerinin, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılacağı Gülnar’ın Büyükeceli beldesinde çadır kampı ziyaret etti. NKP üyeleri ile dayanışmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Seçer, üyeleri dinledi. Mersin’in nükleer santral için doğru bir seçim olmadığını vurgulayan Seçer, tarım ve turizm kenti Mersin’in, geleceğinin karartılmaya çalışıldığını söyledi ve şöyle konuştu:

 

“Yeni turizm projelerinin ve yatırımlarının devreye girmesi için gayret sarf etmek yerine böyle bir karar bizim ve çocuklarımızın geleceğini baltalayacaktır. Bu bir cinayettir. Nükleer santral için yer seçimi ve arazi etütleri 35 yıl önce yapılmıştır. Depremsellik haritaları ve fay hatları ile ilgili çalışmalar yenilenmeden, arazi etütleri güncellenmeden yapılan yer seçimi doğru değildir. Sadece bu bile bilim adına işlenecek bir cinayettir. Göz göre göre gelen cinayete karşı durmak için hepimize görevler düşmektedir.”

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ NE GÜNE DURUYOR?

Türkiye’nin, enerji üretiminde kullanabileceği güneş, rüzgar ve termal kaynaklar gibi yenilenebilir enerji kaynakları bulunduğunu vurgulayan Seçer, hidrolik santraller vasıtasıyla elde edebileceği enerji potansiyelinin de önemli bir bölümü atıl olarak durduğuna dikkat çekti. “Bu kaynakları kullanmak yerine işin kolayına kaçıp, sanki nükleer santrale mecburmuşuz gibi bir anlayış içine girmek hiç de doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye’nin doğal kaynaklarını etkin şekilde kullanmak yerine son çaremizi ilk tercihimiz gibi göstermek doğru değildir” diyen Seçer, Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için verdiği önergeyi hatırlattı. Seçer, “Biz doğru bildiklerimizi TBMM’nin her ortamında dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Ancak hükümet kendi bildiği tek gerçekmiş gibi hareket etmeyi sürdürüyor ve söylediklerimize maalesef kulak bile asmıyor. Bölge milletvekili olarak, mücadele eden siz platform üyelerine her türlü katkıyı yapmaya hazırım. Daha önce olduğu gibi, bugün de yanınızdayım” diye konuştu.

 

“HES’LER GİBİ KARŞI DURALIM”

CHP Mersin Milletvekili Seçer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti platform adına dile getiren sözcü Sabahat Aslan da çadırkamp süresince çevredeki köy ve beldelerde nükleer santrallerin bölgeye vereceği zararları anlatmak istediklerini söyledi. Nükleer santralin, enerjide dışa bağımlılığı artıracağını vurgulayan Aslan, “Nükleer santral, enerjide yaşanan hiçbir problemimizi çözemeyecektir. Buradaki asıl amaç elektrik enerjisi üretmek değil, bölgenin nükleer çöplüğe dönüştürülmesidir” diye konuştu. Halka yerli ve yenilenebilir ALTERNATİF enerji kaynaklarının olduğunu, enerjinin etkin ve verimli kullanılması halinde nükleer santrallere ihtiyaç olmadığını anlatmayı hedeflediklerini anlatan Aslan, vatandaşların ilgisizliğinden yakındı. Karadeniz’de kurulacak yöre halkının HES’lere karşı duruşun Akdeniz’de de nükleer santrale karşı gösterilmesi gerektiğini, bunun için toplumun gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini anlatan Aslan, “Fukuşima Nükleer Santral faciası hala hafızalarımızda” dedi.

www.tarsushaber.com

01 Ağustos 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR