Akıllı Akü Erzincan’da Tanıtıldı

Türk firması olan Yiğit Akü tarafından üretilen yeni nesil “Akıllı Akü” Erzincan’da akü satan bayilere tanıtıldı. Tüketicilerin yanı sıra hem akü satıcılarına, hem de akü ve otomotiv servislerine büyük kolaylık ve rahatlık sağlayan “Akıllı Akü” Erzincan akü bayilerinden de tam not aldı.

 

Erzincan’da otomotiv sektöründe 50 yılı aşkın süredir hizmet veren İnceler Oto Market tarafından düzenlenen tanıtım programına; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Teknik Servis Sorumlusu Erhan Biber, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Yusuf Soyvural, Yiğit Akü Erzincan Ana Bayii İnceler Oto Market Yetkilisi İlhan İnce ve il genelinde akü satışı yapan yaklaşık 70 satış noktası temsilcisi katıldı.

 

Konak Mazlum Otel’de düzenlenen program yenilen iftar yemeğinin ardından tanıtım toplantısı ile devam etti.Toplantıda katılımcılara ilk olarak Güney Doğu Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Yusuf Soyvural tarafından Yiğit Akü firması hakkında genel bilgiler verildi. Sinevizyon gösterisi ile Yiğit Akü firması tüm detayları ile katılımcılara anlatıldı.Toplantının ikinci kısmında ise Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Teknik Servis Sorumlusu Erhan Biber, yılda 3.5 milyon akü üreterek yurt dışına da ihraç eden Yiğit Akü firmasının geliştirdiği “Akıllı Akü”nün üstün özellikleri katılımcılara anlatıldı.Yeni nesil akıllı akünün, tamamen kullanıcıyı koruyan ve kullanım ömrünü uzatan bir temel üzerine geliştirildiğine dikkat çeken Biber, bu yeni ürünün tüketicilerin yanı sıra hem akü satıcılarına, hem de akü ve otomotiv servislerine büyük kolaylık ve rahatlık sağladığını söyledi.Ürün hakkında detaylı bilgiler veren Biber, ürünün özelliklerini şu şekilde sıraladı: “Akıllı akü, gece ya da gündüz herhangi bir zaman diliminde aracınızın şarj sistemiyle ilgili onlarca soruya yanıt veren bir ürün. Örneğin akü almaya gittiniz; Acaba stokta uzun süre kaldı mı? Şarjı yeterli mi? Üretim hatası var mı? Bu sorulara tüketici anında yanıt buluyor ve akıllı akü sizi alımda koruyor. Ya da, bir kış sabahı kalktınız aracınıza bindiniz fakat araç çalışmadı. Çok sayıda soru ortaya çıkıyor: Acaba araçtan mı, akü den mi? Akücüye mi gitmek lazım, araç servisini mi çağırmak lazım? Acaba akü sadece deşarj mı oldu, şarj edilse normal duruma gelir mi? Yoksa yeni akü mü almak gerekecek? Garantiye girer mi, girmez mi? İşte akıllı akü onlarca senaryoda ortaya çıkan onlarca sorunun yanıtını veriyor ve akü üzerinde bulunan ışıklar size ne yapılması gerektiğini anlatıyor.”Ürünün üzerinde “erken uyarı” sisteminin de bulunduğunu anlatan Biber, akünün üzerindeki sarı ışığın devreye girmesi ile olası seyahatler öncesinde yolda kalmadan potansiyel problemleri engelleme olanağının bulunduğuna yer verdi.

 

AKILLI AKÜ ARAÇ SAHİPLERİNE BİRÇOK KOLAYLIK GETİRİYOR

Biber, şarj problemlerinin sanılanın aksine sadece aküden değil, aracın şarj sisteminden kaynaklanabileceğine, akıllı akünün bu sorunları okuyarak araç sahibine bildirebildiğine dikkat çekti. Araçta şarj sistemi hatası var ve bu sorun giderilmediği takdirde boşu boşuna yeni akü alınsa bile, bir süre sonra ya yolda kalınacağını ya da akünün ömrünün kısalacağını, bunun da zaman ve para kaybı anlamına geldiğini anlatan Biber, ürünün bu yönüyle “ekonomik”, diğer bir yönüyle de “ekolojik” olduğunu söyledi.Tanıtım toplantısının sonunda konuşan Yiğit Akü Erzincan Bayii İlhan İnce’de, düzenlenen programa katılan herkese teşekkür ederek “Yeni nesil “Akıllı Akü”, araç sahiplerine birçok kolaylık getiriyor. Özellikle üzerinde bulunan “mikro işlemcili çip” ve “durum göstergesi” sayesinde hem aküyü hem de aracın şarj sistemini kontrol altında tutuyor. Buna göre, bir araç sahibi, aracının şarj sisteminde ortaya çıkan sorununun nereden kaynaklandığını, akıllı aküye bakarak öğrenebiliyor.” dedi.Toplantı katılımcıların sorduğu soruların yanıtlanması ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. (İHA)

www.anadoluhaber.net

12.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR