Nordex`ten Yuntdağ RES Açıklaması Yapıldı

Nordex Türkiye, Dost Enerji tarafından işletilen Yuntdağ Rüzgar Enerjisi Santralindeki Nordex türbinlerinden birinde yaşanan kaza ile ilgili açıklama yaptı.

 

Nordex Enerji A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Gök tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada Yuntdağ RES’in genişletme çalışmaları sırasında 12 Ağustos 2011 gece saatleri sırasında bir türbinin nacelle kısmının rotor ile birlikte yere düşmesi ile maddi hasarlı bir kaza meydana geldiği, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

 

Ayhan Gök’ün açıklamasında kazanın ardından Almanya’dan gelen üç farklı bağımsız kuruluş tarafından yapılan incelemelerin olayın tamamen insan kaynaklı torklama hatasından meydana geldiğini açık bir şekilde gösterdiği ifade edildi. Nordex Enerji A.Ş. Genel Müdürünün açıklamasında ayrıca yaşanan bu kazanın ardından santraldeki tüm türbinlerin kontrolden geçirildiği  ve santraldeki diğer türbinlerin sorunsuz şekilde çalışmakta olduğu bilgisi verildi.

 

Nordex Türkiye yetkilileri ise kazanın ardından medyaya yansıyan haberlerdeki hatalara dikkat çekerek, 2008 yaz aylarında devreye giren Yuntdağ RES’teki 17 türbinin bu tarihten beri sorunsuz olarak çalıştığını, bu kazanın ise aynı santralde yapılan genişletme çalışmaları kapsamındaki henüz devreye alınmamış, kontrol aşamasındaki 6 yeni rüzgar türbininden birinde oluştuğunun altını çizdiler.

www.yesilekonomi.com

18.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR