2011 Orman Yılında "Roche Ormanı"

İzmir Seferihisar`da 6 bin 600 fidanla Roche Çalışanları Korusu, 10 bin fidanla Roche Ormanı oluşturuluyor.

 

Gerçekleştirdiği kapsamlı sosyal sorumluluk faaliyetleriyle toplum üzerinde sürdürülebilirbir etki yaratan Roche İlaç, her yıl önemli bir bölümü yok olan ormanlarımıza, çalışanları ve paydaşlarıyla birlikte çok güçlü bir katkı sağlıyor. Ege Orman Vakfı ile işbirliği gerçekleştiren Roche, İzmir Seferihisar Kavakdere mevkiinde, 6 bin 600 fidanlık "Roche Çalışanları Korusu" ve 10 bin fidanlık "Roche Ormanı" oluşturarak, Türkiye`nin doğal dokusuna destek ve akciğerlerine nefes verecek.

 

Çevreyi korumaya yönelik faaliyetlere destek veren Roche Türkiye, hızla azalan ormanlık alanlarımıza önemli bir destek veriyor. "Gelecek kuşaklar orman yok demesin" sloganıyla 1995 yılından bugüne kadar 8 milyon fidanı doğaya kazandıran Ege Orman Vakfı ile işbirliği gerçekleştiren Roche , "Dünya Orman Yılı" olan 2011`de İzmir`e iki ormanlık alan kazandırıyor.

 

Sera gazlarının iklim değişikliğine yol açması bilinciyle karbon ayak izini azaltmak için çalışmalar yürüten Roche, bu kapsamda önemli bir adım daha atarak İzmir Seferihisar - Kavakdere mevkiinde 6 bin 600 fidanlık "Roche Çalışanları Korusu" ve 10 bin fidanlık "Roche Ormanı" oluşturuyor.

 

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirlik ilkelerini gözeten Roche`un daha yeşil bir Türkiye için attığı bu önemli adımın, 2011 yılının Dünya Orman Yılı olması nedeniyle daha da büyük anlam kazandığını belirten Roche Kurumsal İlişkiler Direktörü Kamil Işıldak, "Sosyal sorumluluklarının bilincinde bir şirket olarak, toplumsal değer yaratmayı önemseyen bir sürdürülebilirlik anlayışımız var. Daha sağlıklı bir gelecek ve toplum için çalışıyoruz, ayrıca sürdürülebilir doğal çevre bilinciyle faaliyetlerimizin çevreye olan etkisini ölçmeye çalışıyoruz. Yenilenebilir enerjiyi tercih ettiğimiz gibi, ortaya çıkardığımız enerji tüketimini azaltacak ciddi aksiyonlar gerçekleştiriyoruz. Böylece karbon ayak izimizi de azaltmış oluyoruz. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz, çalışanlarımızı ve paydaşlarımızı dahil ettiğimiz bu projeyle 2009 yılında yangına maruz kalan İzmir Seferihisar bölgesinin tekrar yeşillendirilmesine katkı sağlamayı amaçladık.

(Haberler.Com) Ağustos 2011

www.sondakika.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR