VI. Avrasya Enerji Forumu başladı

VI. Avrasya Enerji Forumu, ‘Kalkınmada süreklilik, yatırım ve işbirliğinde yeni ufuklar’ sloganıyla başladı.

 

Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger ise forumda yaptığı konuşmada Avrupa Komisyonu’nun enerji politikası hakkında bilgi verdi. Oettinger, Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılamada Nabucco projesinin önemli olduğunu ve natif yollar üzerinde de çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi ve Enerji Şartı Konferansı (EŞK) Başkanı Selim Kuneralp ise Türk gazetecilere yaptığı açıklamada AB ve Enerji Şartı Konferansı olarak Nabucco projesini önemsediklerini ve bu proje sayesinde Orta Asya gazının Avrupa pazarına ulaştırılmasının önemine vurguda bulundu. Nabucco projesinin diğer ALTERNATİF projelere nazaran daha güvenli ve ekonomik olduğunu belirten Kuneralp, Kazakistan’ın Avrupa ve Türkiye açısından da önemli bir enerji partneri olduğunu söyledi.

 

Moderatörlüğü CNN’in meşhur sunucusu Larry King tarafından yapılan foruma Dünya Petrol Konseyi Başkanı Randall Gossen, Kazenerji Başkanı Timur Kulibayev, Bulgaristan Enerji Bakanı ve Turizm Bakanı Troycho Traykov ile Türkiyeden Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Adanır ve Yurtdışı Projeler Daire Başkan Yardımcısı Tayland Efeoğlu katılıyor.

 

İki gün sürecek foruma 20 ülkeden 400`e yakın delege katılıyor.

ASTANA (CİHAN) 04 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR