İlkadım`a Çin Modeli Aydınlatma

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çin gezisinde dikkatini çeken güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten panelleri belediyenin parklarında yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

 

Başkan Necattin Demirtaş`ın Çin, Arap ve İslam ülkeleri gezisi sırasında Çin`de dikkatini çeken güneş ve rüzgar enerjisi ile sokak aydınlatılmasını sağlayan sistemin İlkadım ilçesinin parklarında da yaygınlaştırması düşünülüyor. Gazi Hizmet Binası`nda yapılan Belediye Meclis toplantısında konu hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş, Çin gezisinde gördüğü bu sistemi İlkadım ilçesinde yaygınlaştırarak doğal elektrik üretebileceklerini belirtti. Çin Halk Cumhuriyeti Ningxia Hui Özerk Bölgesi`nde şehrin tamamının güneş enerjisiyle aydınlatıldığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, belediyecilik anlamında sokak aydınlatmasında ve parklarda Çinliler gibi güneş enerjisini kullanabileceklerini açıkladı.

 

Çinlilerin, yuvarlak ve dikdörtgen kesitleri ana maddesi silisyum olan eş panellere yerleştirerek güneşten gelen enerjiyi elektriğe dönüştürdüklerini söyleyen Demirtaş, "Çinlileri Samsun`a davet ettik. Yoğun programlarından dolayı nisan ayı içinde ilçemizi ziyaret edebileceklerini belirttiler. İlçemize geldiklerinde bu sistemi detaylı bir şekilde konuşacağız" diye konuştu.

www.haber3.com

03 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR