Vali Kıraç: İzmir Yenilenebilir Enerjide Zengin Bir Kent

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir gibi yenilenebilir enerji kaynakları yönünden zengin bir kent için temiz teknoloji ve biyo malzemeler gibi yeni yatırım alanlarının büyük potansiyel taşıdığını söyledi.

 

Siemens sponsorluğunda Capital ve Ekonomist dergileri ile GfK Türkiye tarafından Swissotel Grand Efes`te `Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir` toplantısı düzenlendi.

 

Toplantının açılışında konuşan Vali Cahit Kıraç, İzmir`de doğal, kültürel ve yer altı kaynakları ile çevresel sürdürülebilirlik için doğal servetin korunması gerektiğini belirtti.

 

Kıraç, "Sürdürülebilirlik için yerel yöneticilere de görevler düşüyor. Konuyla ilgili projelerle ilgili gençlerin bilinçlendirilmesi de büyük önem taşıyor. Kentin yenilenebilir enerji kaynaklarından en çok faydalanarak tüketilen enerji miktarını azaltmak, toplu ulaşımı geliştirmek, sürdürülebilir atık yönetimi öncelikli hedef olmalı." dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir`in sürdürülebilirliği hem çevre hem de kültürel olarak önemseyen bir kent olduğunu kaydetti.

 

"Elbette eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz." diyen Kocaoğlu, sürdürülebilir bir kent olmak için kat etmeleri gereken önemli mesafeler bulunduğunu anlattı.

 

İzmir`in sürdürülebilirliği hem çevre hem de kültürel olarak önemseyen bir kent olduğunu vurgulayan Aziz Kocaoğlu, sürdürülebilirliği 4 ana başlık üzerinde yoğunlaşarak başarabileceklerini dile getirdi.

 

Kocaoğlu, bunların dünya ekonomisindeki yerini sürekli gelişerek almak, İzmirlilerin yaşam kalitesini geliştirmek, ekonomik kalkınmayla birlikte ekolojik sürdürülebilirliği sağlamak ve kente ilişkin proje geliştirme konusunda yüksek kalitede yönetişimi geliştirmek olduğunu bildirdi.

 

Siemens A.Ş. CEO`su Hüseyin Gelis de, İzmir`in bu konuda güçlü bir aday olduğunu vurguladı. Gelis, İzmir`in 8 bin 500 yıllık zengin kültürüyle çok değerli bir şehir olduğunu dile getirerek, gelecekte de potansiyeline bağlı olarak artacak yatırımlarla önemini korumaya devam edeceğini bildirdi.

(Cihan Haber Ajansı) 04 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR