Almanya güneş elektriğinde sürdürülebilir yola girdi

Almanya Çevre Bakanı Peter Altmaier 5 yıl içinde Almanya`nın güneş elektriğinde 52 GW`lık kurulu güce ulaşacağını söyledi.

 

Alman Çevre Bakanı Peter Altmaier katıldığı bir toplantıda Almanya`da güneş enerjisi alanında yapılan reformların işe yaradığını ve ülkenin güneş elektriği alanındaki büyümesini sürdürülebilir bir yola soktuğunu söyledi.

 

Altmaier konuşmasında Almanya`nın güneş elektriği alanındaki büyümesinin son üç yılda kontrolden çıktığını fakat alım garantilerinin sınırlandırılması sayesinde bu büyümenin artık sürdürülebilir bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

 

Almanya Çevre Bakanı ayrıca güneş elektriği üretimine destek sağlayan mevcut düzenlemelerin 52 GW`lık kurulu güç ile sınırlı olduğunu hatırlatılırken, bu kurulu güce ise 2017-2018 yılları arasında ulaşılabileceğini belirtti.

 

Halihazırda 34 GW`lık kurulu güç ile dünyada güneş elektriğinin lider ülkesi olan Almanya`da, yılın ilk altı ayında ise bu alanda 1.8 GW`lık kurulu güç artışı sağlandı. Bu artış 2010-2012 yılları arasındaki dönemde yıllık olarak 7 GW`ın üzerinde gerçekleşmişti.

 

Almanya hükümeti 2012`de güneş elektriği alanındaki düzenlemelerde değişikliğe giderek alım garantisi sağlanacak yıllık kurulumların 2.5-3 GW aralığında sınırlamış ve aynı yılın Nisan ayından itibaren alım garantilerini düşürmeye başlamıştı.

www.yesilekonomi.com

29.07.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR