Manisa`nın Kırkağaç ilçesine bağlı Kocaiskan köyünde yapılacak proje ile içme suyu için kullanılan enerji, kurulacak güneş panelleri ile yapılacak.

 

Kırkağaç Kaymakam Ali Sırmalı, Manisa ilçeleri arasında ilk olarak Gölmarmara`da Kaymakamlık tarafından yaptırılan ve iki köyün enerji giderini sıfıra indiren güneş panellerini yerinde inceledi. İncelemeye İl Genel Meclisi üyeleri Fikret Sarıbenli, İsmail Yılmaz, Özcan Ergin, Ramis Işık ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tıpırtın da katıldı. Taşkuyucak ve Tiyenli köylerindeki güneş panellerinde yapılan incelemede, KÖYDES projesi kapsamında yapılan güneş panelleri sayesinde, içme suyu tesisinin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 50 daha ucuza sağlandığı belirtildi.

 

Kırkağaç Kocaiskan köyünde içme suyunun çıkarılmasında kullanılmak üzere proje hazırlayacaklarını belirten Kaymakam Ali Sırmalı, güneş panallerinden elde edilecek elektrik enerjisinin Tedaş’a satılabileceğini ve içme suyu çıkarmak için harcanacak enerjinin ise satılan enerjiden düşülebileceğini belirtti. Sırmalı ayrıca, ilk olarak Kocaiskan köyünde uygulanacak projenin ilerleyen zamanlarda ilçedeki diğer köylerde de yapılacağını sözlerine ekledi. Manisa (İHA) 07 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR