Medical Park`tan İzmir`e Hastane Yatırımı

Medical Park Hastaneler Grubu, 17`nci hastanesini İzmir`de hizmete açacak.

Medical Park Hastaneler Grubunun en büyük hastanesi özelliğine sahip olduğu bildirilen İzmir Karşıyaka`daki hastane, bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

 

Dünya standartlarında sağlık hizmeti sunacağı ifade edilen Medical Park İzmir Hastanesi, Türkiye`nin ve dünyanın referans alacağı bir hastane olmayı hedefliyor.

 

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve Başhekim Zafer Beken`in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, hastanenin yarattığı katma değer, yenilikler ve hedefler kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Genel Müdür Kubba, grubun İzmir`deki 17`nci hastanesinin, "En büyük, en güzel ve en istihdam yaratan hastane" olduğunu ve pek çok ilki bünyesinde barındırdığını belirterek, "Bugün Türkiye`de, yarın dünya çapında ses getirmek ve dünya markası olmak yolunda hızla ilerliyoruz" dedi.

 

Yatırımın 80 milyon dolara mal olduğunu ifade eden Kubba, hastanenin, yatırım açlığı çeken İzmir için önemine işaret etti.

 

Kubba, hastane altyapısının organ nakil merkezi olarak da yapılandırıldığına işaret ederek, "Buna ilişkin ruhsatlandırma işlemi devam ediyor. Lisans belgelendirme çalışmaları bitirilmek üzere. Hastanemizi ülke ve dünya çapında bir organ nakil merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

 

Tüm altyapının organ nakline ilişkin her türlü çözümü üretebilecek şekilde planlandığını vurgulayan Kubba, karaciğer, böbrek ve kalp nakli yapacak hekimlerle anlaşma sağlandığını, gerekli izinler alındıktan sonra nakil işlemlerine başlanacağını bildirdi.

 

Hastanenin sağlık turizmi boyutuyla da hizmet vereceğine değinen Kubba, sosyal sorumluluk projelerine de imza atacaklarını söyledi.

 

Kubba, personellerini sigara içmeyenlerden seçtiklerini, hastanenin enerjisinin yüzde 25`ini güneş enerjisiyle karşıladıklarını, çeşitli spor ve sanat organizasyonları düzenleyeceklerini belirtti.

 

İzmir`in hakettiği yerde bulunmadığı görüşünü dile getiren Kubba, "Ben hastanemizi bir uçağa benzetiyorum. Motorları çalıştırdık, havalanmaya çalışıyoruz. İzmir`in hızla uçacağına inanıyorum" dedi.

 

Başhekim Zafer Beken de hastanenin teknik donanımı ve hizmet verilecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

-Sorular-

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kubba, Medical Park`ın İzmir`de bir spor kulübü veya sporcuya sponsor olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Grubumuz bu tür planlamaları merkez bazda yapıyor. Bu yıl için düşünülmüyor, şu an takımlar değerlendiriliyor. Ama önümüzdeki sezon merkezi bir planlama öngörülür diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

 

Kubba, sağlık turizmine ilişkin bir soru üzerine de "Sağlık turizmi ülkemizde yeni yeni gelişiyor. Türkiye`nin dünyadaki sağlık turizmi pastasından aldığı pay, beklentinin altında. Grubun, bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Ancak İzmir`de şu an bu konuda bir otelle anlaşmaya varmadık" dedi.

 

Başka bir soru üzerine Kubba, önümüzdeki hafta hasta alımına başlanacağını, ilk etapta 60 doktor ve 35 branşta hizmet verileceğini aktardı.

 

Hastanede SGK ve özel sigortaların geçerli olduğunu, ancak hizmet kalitesi anlamında iki grup arasında fazla farklılık bulunmadığını vurgulayan Kubba, 244 yataklı hastanenin gerektiği takdirde 400 yatak kapasitesine çıkartılabileceğini ifade etti.

 

Yabancı ortaklıklar konusunda bir soru üzerine de Kubba, Medical Park Grubunun yüzde 40`ının yabancı ortaklık olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

"Artık dünyada aileler, ülkeler, fonlar, şirketler birbirlerine güç katarak sinerji doğuruyor, yatırımlarını finanse ediyorlar. Ülke olarak öz kaynakla yapamadıklarımızı güçlerimizi birleştirerek yapabiliriz. Bu anlamıyla yabancı sermayeyi hoşgörüyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sermaye zaten güven duyduğu yere gider."

İZMİR (Anadolu Ajansı) 13 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR