ABD’den üçüncü çeyrekte 1200 MW rüzgar yatırımı

Amerikan Rüzgar Enerjisi Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, üçüncü çeyrekte ABD’de bin 200 MW, yıl boyunca ise 3 bin 360 MW kapasite hayata geçirildi.

 

Amerikan Rüzgar Enerjisi Derneği (AWEA) tarafından yapılan açıklamada, ABD’de 2011 yılının üçüncü çeyreğinde bin 200 MW kapasite hayata geçirildi. Açıklamaya göre, 8 bin 400 MW’lık yatırım da inşa halinde. İnşa halinde olan yatırımların kapasitesi 2008 yılından bu yana herhangi bir çeyrek dönemde gerçekleşen yatırımın çok üzerinde. AWEA’ya göre bugün rüzgar enerjisi yatırımlarının cazibesi geçmişe göre daha yüksek. AWEA CEO’su Denise Bode “Gerçekleştirilmekte olan yeni yatırımlarla elektrik üretimine çok daha fazla katkıda bulunabiliriz. Vergi teşvikleri oldukça işlevsel. Sektörde istihdam olanakları sunan birçok iş alanı söz konusu ve imalatçılar ABD’de faaliyetlerini geliştirmenin yollarını arıyorlar” diyor.

 

Bununla birlikte, uzun vadeli politikalardaki belirsizlikler nedeniyle bir çok lider rüzgar şirketi 2013 yılı planlarını askıya aldı. Eğer sektörün beklediği düzenlemeler gerçekleşmezse uzun vadede beklenen faydaların sekteye uğrayacağı da vurgulanıyor.

 

ABD rüzgar sektörü, 10 milyon konuta elektrik tedarik edilmesini sağlayan 43 bin 461 MW  kapasiteye sahip.

www.geleceginenerjisi.com

27 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR