Urfalı Kadınlar Güneş enerjisiyle İsot kurutacak…

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen atölyenin açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

"Güneş Enerjisi ile Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme" Projesi kapsamında kurulan atölyenin açılışı töreninde bir konuşma yapan Vali Güvenç; “Kadınlara ulaşmaya, hayatın içine katmaya onların becerilerini artırmaya, eğitim seviyelerini yükseltmeye ve onlardan daha çok istifade etmeye önem veriyoruz. Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Çok şükür devletin ve hükümetin sağladığı kaynakla diğer kurumlarla işbirliği halinde hep berabere ortaya çıkarttığımız eseri kutluyoruz. Ancak bunlar yeterli değil, biz sizlerden okullarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmanızı istiyoruz. İhtiyaçlarınızı mutlaka bizlere iletin. Okumanın, öğrenmenin ve meslek sahibi olmanın yaşı ve cinsiyeti yoktur. El birliğiyle daha güzel şeyler yapalım. Artık eskisi gibi değil, devletin imkanları çok gelişmiş durumda. İŞKUR, mikrokredi uygulamaları gibi çok kaynak ayrılmış durumda. Siz proje yapın, biz arkasındayız. Sizler ürettikçe biz moral bulur, güç alırız. Görevimizi yapmanın mutluluğunu hissederiz. Bize bunu yaşatmanızı istiyorum” dedi.

 

Ardından bir konuşma yapan Yazmacı ise şunları kaydetti; “Bu proje Başbakanlık Sosyal Destek Programınca (SODES) finanse ediliyor.

 

Amacımız bölgede çokça üretilen isotun daha hijyenik koşullarda üretimini sağlayabilmek” dedi. Yazmacı, kadınların iş dünyasındaki statülerini yükselterek girişimci kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından girişimcilik kursuna katılan 21 kadına belgeleri verildi. Daha sonra gezilen atölye hakkında kursiyerlerden bilgi alındı. Yoğrulan çiğköftenin tadına bakıldı…

www.sanliurfa.com

28.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR