Kalkınma Bakanı Yılmaz: Güvenli Türkiye Sermayeyi Cezbediyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye`nin güvenli bir ülke olduğu için sermayeyi cezbettiğini söyledi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye`nin güvenli bir ülke olduğu için sermayeyi cezbettiğini söyledi. Yılmaz, MÜSİAD Denizli Şubesi`nce düzenlenen "2023`e Doğru Ortak Sanayi Stratejileri" panelinde konuştu. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) toplantı salonundaki panele AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve işadamları katıldı.

 

Bakan Yılmaz, Mali disiplinde yüksek başarılı oldukları için finans sektörünün iyi durumda bulunduğunu, birçok ülkede olmayan siyasi istikrarın Türkiye`de sağlandığını belirtti. Yılmaz, "Bizde güçlü bir liderlik var. Hızlı karar alıp uygulayan bir yönetim var. Etkin bir koordinasyon var. Bunlar artılarımız ama dikkat etmemiz gereken bir husus var ki o da cari açık. Bu sene oldukça yüksek bir cari açığımız var ama artık en yüksek düzeyi geride kaldı. Bundan sonra tedbirler alındı, yavaş yavaş aşağıya doğru inecek. Tabii Türkiye, yine belirli bir oranda cari açık vermeye devam edecek. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, cari açık demek, dış dünyanın tasarruflarını kullanmak demek." şeklinde konuştu.

 

Türkiye`nin sermayeye ihtiyacı olduğu için dış dünyanın tasarruflarını bir süre daha kullanacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Kaynağa ihtiyacımız var, bunun düzeyi ve nasıl finanse edildiği önemli. Finansmanın kalitesinde de bu yıl bir iyileşme görüyoruz. En son ilk dokuz ay küresel sermaye yatırımları açıklandı, 11 milyar Dolar gibi bir rakam var. Performansımız, birçok Avrupa Birliği ülkesinden daha iyi. Türkiye güvenli bir ülke ve bu anlamda gerek doğudan yatırımlarla gerek başka kanallarla ciddi anlamda sermayeyi cezbediyor. Bir taraftan da orta vadeli tedbirlerle cari açığı azaltmamız gerekiyor. Bu noktada enerji son derece önemli. Özellikle yenilenebilir ve nükleer enerjilerin üzerine gitmek, dışa bağımlılığımızı azaltmak durumundayız." dedi. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını güçlendirmek durumunda olduklarını vurgulayan Yılmaz, "Diğer yandan ithalatımızın yüzde 70`ten fazlasının ara mal olduğunu biliyoruz. Burada da sanayicilerimize büyük iş düşüyor. Doğrusu daha fazla ara malı yurtiçinde, uygun kalite ve standartta üretmemiz lazım. Tedarikinde sıkıntı olmayacak şekilde kesintisiz üretim sağlamamız lazım. Bu noktada kamu ve özel sektör olarak birlikte daha fazla kafa yormamız lazım." diye konuştu.

(CİHAN) 18 Kasım 2011

-.-

CEVDET YILMAZ / Bingöl

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967`de Bingöl`de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma`dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı`da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

Kasım 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR