Gelecek tatilleriniz için şimdiden plan yapmaya başladınız mı?

 

Herkes gibi popüler ülke ve şehirleri mi ziyaret edeceksiniz?

 

Alışılmışın dışında el değmemiş doğa, iklim ve coğrafyalarda ekolojik bir tatil geçirmeye ne dersiniz?

 

İşte planlarınıza dahil etmeniz için bir kaç öneri...

 

Ürdün

Ürdün, size el değmemiş bir ekolojide, doğa, modern hayat ve tarihi keşferderken eğitici bilgiler kazanacağınız bir tecrübe sunuyor.

Borneo

Yağmur sularının geri dönüşümü, güneş enerjisi kullanımı ve vahşi yaşam rehabilitasyonu uygulamaları ile ödül almış olan Borneo, Pasifik okyanusunda bulunan ve Endonezya, Malezya ve Burnei tarafından paylaşılan bir adadır. Ormanlar, plajlar, vahşi yaşam ve 5.000 değişik bitki türü ile Borneo’da, treking ve vahşi yaşamı keşfetme şansını bulacaksınız.

Filipinler

National Geographic tarafından görülmesi gereken 20 yer arasında gösterilen Filipinler için söylenecek çok şey var aslında. Palavan adasında el değmemiş bir doğa içerisinde yenilenmek ve Borakay’da dalgaların ve sörfün tadını çıkarmak bile, Filipinleri ziyaret etmek için yeterli.

Beliz

87 farklı eko-sistem ve 150 memeli türünü barındıran bu coğrafya, Maya tapınaklarını ve dünyanın ikinci en uzun set mercan kayalıklarını görebileceğiniz bir yer.

Botsvana

Botsvana’ya gidildiğinde, Okavango Deltasını,  Kalahari Çölünü, ve Liyanta’daki ormanları içine alan, çevre bilincini öne çıkaran çok kaliteli bir safari tecrübesi yaşayabilirsiniz.

 

Bu saydığımız yerler dışında Polonya, Hırvatistan, Arjantin, Guyana ve Etyopya görülmesi gereken ekolojik bölgeler arasında. Değişik ve faydalı bir tatil yapmak isterseniz, bu lokasyonları aklınızdan çıkarmayın.

www.limitsizenerji.com

07.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR