İhlas Koleji’nden Uluslararası Çevre Projesi

Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan Comenius programları dâhilinde gerçekleştirilen çevre konulu proje için çalışmalar İhlas Koleji’nin koordinatörlüğünde başladı. İspanya, İtalya ve Macaristan’ın ortak olarak katıldığı proje için ilk toplantı bu ülkelerden gelen eğitimcilerin ve İhlas Koleji idarecilerinin katılımı ile yapıldı.

 

Bu projeyle çevre konusunda farklı ülkelerdeki bilinç düzeylerini ölçülerek elde edilen verilerin bilimsel analizi sonucunda uluslararası bir bakış açısıyla yerel çözümler üretilmesi hedefleniyor.

 

“1 Konu, 10 Soru, 100 Portre, 1000 cevap” başlığıyla hazırlanan proje kapsamında her ülkeden 100 kişiye çevreyle ilgili 10 farklı soru sorulacak ve soru sorulan kişilerin portreleri çekilecek. Farklı kesimlerden 400 kişinin cevaplayacağı kritik sorularla, değişik ülkelerdeki farklı insan profillerinin çevreyle ilgili bilinç düzeylerini ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

 

Projenin sonunda projeye katılan ülkelerdeki soru-cevaplar ve portreler bir web sitesinde bir araya getirilerek araştırma sonucunda elde edilen bilimsel veriler tüm dünyayla paylaşılacak.

 

Bu bilimsel veriler doğrultusunda dört ülkenin vereceği ortak bir mesajla çevre konusunda acilen yapılması gerekenler maddeler halinde yayınlanacak, ilgili kurumlar ve yetkililer konu hakkında bilgilendirilecek.

 

Proje süresince İhlas Koleji öğrenci ve öğretmenleri İspanya, İtalya ve Macaristan’daki okulları ziyaret ederek ortak çalışmalar gerçekleştirecekler. Ayrıca internet üzerinden yapılacak düzenli görüşmelerle dört ülkenin öğrencileri sürekli bilgi alışverişinde bulunacak ve proje için hazırladıkları materyalleri paylaşacaklar.

 

Eğitimciler Comenius programlarının bir diğer amacını ise okul eğitimi alanında Avrupa ülkelerinin işbirliği yapmasını sağlamak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek olarak belirtiyorlar.

www.gunesdergisi.com

12.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR