Asansör ve inşaat sektörü temsilcileri buluşuyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sektör buluşmaları çerçevesinde yarın asansör ve inşaat sektörü temsilcilerini bir araya getirecek. Buluşmaya TOKİ ve Belediyeler Birliği başta olmak üzere kamu ve özel sektördeki ilgili taraflar da katılacak.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk asansör sektörünün gelişiminin, kentleşme sürecine bağlı olarak gelişim gösteren inşaat sektörü ile birlikte düşünülmesi gerektiği belirtildi. Açıklamaya göre, önümüzdeki dönemde, Türkiye`deki kentleşme sürecinin hızla devam edeceği dikkate alındığında, inşaat sektörüyle birlikte Türk asansör sektöründe de yüksek  oranlarda büyüme bekleniyor. Dünyada gelişen yeni teknolojilerle birlikte, Türk asansör sektörü de büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi ve dünya ticaretinde önemli bir pazar payına ulaştı.

 

Türk Asansör Sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve inşaat sektörüyle  olan bağını güçlendirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek `Türk Asansör Sanayi ile Yapı Üreticileri Buluşması` 21 Aralık Çarşamba günü İstanbul Çırağan Palace Hotel`de gerçekleştirilecek.

 

-Açılış konuşmasını Bakan Ergün yapacak-        

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıda Asansör Sanayicileri Platformu, Türk İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, TOKİ ve Türkiye Belediyeler Birliği temsilcileri de birer konuşma yapacak.

 

Toplantı, Türk asansör sanayi ve kamu alımlarının tartışılacağı bir panel ile devam edecek. Panelde, Türk asansör sanayinin sorunları ve gelişimi, dışa açılması, markalaşma konuları masaya yatırılacak. Diğer taraftan panelde, Türk asansör sanayinin gelişimine ve yeni binalarda yerli üretici tarafından monte edilecek asansörlerin tercihine yönelik geniş çaplı görüş alışverişinde de bulunulacak. (AA)

www.aksam.com.tr

20.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR