22 yıl sonra elektrikle tanıştılar …

Mersin in Gülnar ilçesine bağlı Köseçobanlı Beldesi Akgedik mahallesinde 22 yıldır gaz lambası ile idare eden vatandaşlar, ilk kez elektrikle tanışmanın sevincini yaşıyor.

 

Akgedik Mahallesinde ikamet eden Seydi Bal, " Elektriğin gelmesi konusunda müracaat yapmadığımız hiçbir yer kalmadı. 22 yıldır türlü türlü çileler çektik. Çocuklarımız gaz lambaları ve mumlar ışığında ders çalışıp okullarına gidebildiler. Allah a şükür 2010 yılında elektriğimiz geldi. " dedi.

 

Eskiden gaz lambasıyla idare ettiklerini anlatan Bal, " Burada 10 haneyiz ve 13 öğrencimiz de Köseçobanlı Kasabasına gidiyor. Akgedik Mahallesi Köseçobanlı Beldesine 10 km uzaklıkta. Bir diğer sıkıntımız suyun olmaması. Kendimizin ve hayvanlarımızın içeceği suyu su tankerleriyle taşıyoruz. Kadınlarımız çamaşırlarını ellerinde plastik leğen içinde yıkıyorlar. Biz hala çamaşır makinesi ve güneş enerjisi ile tanışamadık. Suyumuz da aynı elektrik gibi 22 yılda mı gelecek merakla bekliyoruz. " diye konuştu.

 

Köseçobanlı Başkanı Mehmet Deniz, " Akgedik Mahallesi gibi susuzlık çeken birkaç mahallemiz ve yaylalık bölgelerimiz var. Bu hususta ek proje talebinde bulunduk. Projelerimiz onaylandığı takdirde en kısa zamanda vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılayacağız. " şeklinde konuştu. (CİHAN) 03.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR