Corumlular Orköy ile Sıcak Suya Kavuştu

Acıpayam`a bağlı Corum köyündeki 16 hane, ORKÖY projesi ile taktırılan güneş enerjisi sistemi sayesinde zahmetsiz ve masrafsız sıcak su imkanına kavuştu.

 

Corum Köyü Muhtarı Yaşar Hare, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy halkının sıcak su ihtiyacını karşılamak için Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından sağlanan kredi desteği imkanından yararlanmak üzere proje hazırladıklarını belirtti.

 

Projenin kabul edilmesiyle köyde bu konuda istekli olan 16 haneye güneş enerjisi sistemi kurulduğunu kaydeden Hare, "İnsanımızı mutlu eden bu hizmetin köyümüze kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

 

Evine güneş enerjisi sistemi kurulan köylülerden Halil Ünlü (68) de güneş enerjisi sistemi ile evlerinde hemen her daim sıcak su imkanına kavuşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bizler yaşlı insanlarız. Bu yaştan sonra sıcak su elde etmek için bir sürü zahmet çekiyorduk. Yıllardır sıcak su elde etmek için odun, kömür yaktık. Ancak şimdi hiçbir zahmet göstermeden sıcak su elimizin altında. Bundan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

 

Projenin hayata geçmesinde çaba harcayan Denizli İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Gümüş ise köyün en temel geçim kaynağının hayvancılık olduğuna işaret ederek, "Hayvancılıkla uğraşan bu köyümüzde daha hijyenik şartlarda üretim yapılması ve bu noktada sıcak su ihtiyacı önem arz etmektedir. Bu proje ile insanlarımızın sıcak suyu daha ucuz ve daha kolay sağlamasına vesile olduk" dedi. DENİZLİ (AA)

www.sondakika.com

28 Aralık 2011

Denizli İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR