Başbakan Erdoğan, vatandaşlardan enerji tasarrufu istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enerji kullanımı ve tüketiminde tasarruf istedi. Tasarruf sayesinde Türkiye’nin yakaladığı büyüme istikrarını daha güçlü bir şekilde sürdürme imkânına kavuşacağına dikkat çeken Erdoğan, yenilenebilir enerjiyle elektrik üretiminin yüzde 30’lara çıkarılacağını belirtti.

 

Başbakan Erdoğan, Enerji Verimliliği Haftası sebebiyle yayınladığı mesajda sosyal ve ekonomik gelişmenin, kalkınmanın can damarı olan enerjinin önemi ve değeri her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti.

 

Küresel boyutta yaşanan kaynak sıkıntısının dünya enerji kaynaklarının bilhassa gelişmiş ülkeler açısından çok daha hayati bir önem kazanmasına yol açtığını kaydeden Erdoğan, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Türkiye’nin, elde ettiği bu istikrarlı büyümeye paralel olarak, enerji tüketimi ve ihtiyacının da hızla arttığını vurguladı.

 

Türkiye’nin zengin petrol rezervlerine, doğalgaz kaynaklarına sahip bir ülke olmadığına işaret eden Erdoğan, şu çağrıda bulundu: “Buna rağmen, hükümet olarak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, yerel ve yenilenebilir enerji kaynaklarımıza işlerlik kazandırmak, daha az enerjiyle daha çok verim sağlayacak teknolojileri harekete geçirmek için gayret gösteriyoruz. Halen toplam elektrik üretimimizin yüzde 20’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz ve 2023 yılına kadar bu oranın yüzde 30’a çıkartılmasını hedefliyoruz. Ülkemizde enerji tasarrufu bilincinin yerleşmesine değerli katkıları olacağı inancıyla Enerji Verimliliği Haftası`nı kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum." (Cihan Haber Ajansı)

http://yurthaber.mynet.com

09.01.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR