Türkiye ve ABD enerjide `rüzgarı` arkasına alıyor

Enerji Bakanı Yıldız, "ABD ile ortak rüzgar enerji santralı kurulacak. Türbinleri Türkiye`de üretmek istiyoruz" dedi.

 

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz `Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi`nde rüzgar enerjisinin geliştirilmesine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

 

500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bakan Yıldız, ABD şirketlerinin yurtta faaliyet gösterebileceğini belirterek, “3 bin megavat gücünde rüzgar enerji santral kurulmasına, karşılığında ülkemizde ekipmana üretilmesine dair bir anlaşma olacak. Bu anlaşmayla beraber ABD şirketlerinin ülkemizde faaliyet göstermesini, yerli şirketlerle işbirliği yapmasını hedefliyoruz. İktidarımızdan önce 19 megavatlık rüzgar enerji gücü 3 bin 500, 3 bin 600 megavata çıktı" dedi. "Rüzgar türbinlerinin de Türkiye’de üretimini sağlayacak ve en az 500 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirecek bir kurguyu hedefliyoruz" diyen Yıldız, bunun yerli ekipmanlarla yapılmasının önemine dikkat çekti.

 

Törende konuşan ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ise atılan imzayla ilgili, “Her iki ülke arasında ekonomik kalkınma, temiz enerji açısından hedefleri ulaşmamız açısından kararlılığımız var. ABD’de rüzgar enerjisine çok büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

www.aksam.com.tr

21.11.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR