Edincik`e Gübreden Biyogaz ve Elektrik Üretilecek

Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde, tavuk gübresinden biyogaz ve elektrik üretmek için iki yeni tesis yapılacağı bildirildi.

 

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, yaptığı açıklamada, Telko Enerji Limited Şirketi ile yaptıkları protokol ile belediyeye ait 48 dönümlük bir alanın 29 yıllık kullanım hakkını 7 bin 10 lira aylık kira karşılığında bu şirkete verdiklerini belirtti. Yağcı, şunları kaydetti:

 

"27 milyon liralık yatırım bedeli bulunan bu tesisin temel atma töreni eylül ayında gerçekleştirilecek olup, tesisin yapımı bir yıl içinde tamamlanacak. Şirket, 2012 yılı içinde 15 milyon TL`lik bir harcama yapacak. Yüzde 65`i tavuk gübresi, diğer bölümü büyükbaş hayvan gübresi, Mısır silajı ve organik madde atıklarından oluşacak tesisin ilk kuruluş gücü günlük 2,5 megavat saat olacak. Bu güç, daha sonraki yıllarda 5 megavat/saate ulaşacak. Ayrıca, Marmore Enerji Limited Şirketine de yine belediyemize ait 80 dönümlük bir yer kiraladık. Aynı sistemle elektrik üretmeyi planlayan bu şirket de kuracağı tesis için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu almaya çalışıyor. Bu tesisler devreye girdiğinde, Edincik`in yıllardır üzerine kabus gibi çöken tavukhane kokusu sona ermiş olacaktır." BALIKESİR (Anadolu Ajansı)

www.haberler.com

07 Ocak 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR