Beyaz Saray’dan Güneş Enerjisinden Dar Gelirlilerin De Yararlanması İçin Destek

 

Salı günü Beyaz Saray tarafından yapılan bir açıklamaya göre Obama yönetimi, güneş enerjisinin ve sektördeki istihdamın kiracı ve dar gelirler de dahil olmak üzere, daha fazla vatandaşına ulaşabilmesi için yeni bir program açıkladı.

 

Bu programa göre ABD hükümeti 2020 yılında kadar federal teşviklerle satın alınacak olan evlerin çatısına toplam 300 MW’lık sistem kurulmasına ön ayak olacak. Bunun için de cazip şartlar sağlanacak. Amerikan Güneş Enerjisi Endüstrisi Derneğinin açıkladığı rakamlara göre (güneşlenme süresi, evlerde tüketilen enerji ve başka faktörlere bağlı olarak değişmekle beraber) her 1 MW solar sistem, 164 evin ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor.

 

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, hükümet, eyaletler, STK’lar ve şirketler güneş enerjisinin daha fazla kullanılması ve enerji verimliliği için 520 milyon Dolarlık destek vereceklerini açıkladılar. ABD’nin Toplu Konut idaresi ve dağıtım şirketleri 20 eyalette 260 solar projeye başlamak üzereler.

 

Açıklamanın devamında, Başkan Obama’nın planları arasında 2020 yılına kadar güneş enerjisi sektöründe 75.000 kişilik istihdamın yaratılması ve AmeriCorps fonları ile bu kişilerin eğitiminin sağlanması olduğu da açıklandı.

www.ALTERNATIFENERJ.com

10.07.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR