Kalecik Trafo Merkezi`ne 132 kV Elektrik Hattı Çekiliyor

Pazar Günü Yol 12 Saat Kapalı Olacak...

Aynı Sürede Geniş Bir Alana Elektrik Verilemeyecek.

 

Lefkoşa, 16 Eylül 11 (T.A.K): Kalecik Trafo Merkezi`ne Pazar günü 132kV iletim hattı çekilecek. Bu nedenle Kelecik ile Tuzluca-Büyükkonuk kavşağı arasındaki Karpaz yolu 12 saat süreyle kapalı kalacak. Aynı sürede bölgedeki bir çok yerleşim yerine de elektrik verilemeyecek.

 

KIB-TEK Müdürü Fuat Mertay`ın açıklamasına göre, trafo merkezine hat çekilmesi nedeniyle Kelecik dolum tesisleri kavşağı ile Tuzluca-Büyükkonuk kavşağı arasındaki yol sabah 07.00`den 19.00`a kadar  12 saat süreyle trafiğe kapalı olacak.

 

Bu süre içerisinde ulaşımın Kalecik köyünden sağlanacağı belirtilerek, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

Elektrik Kurumu Gazimağusa Bölge Amirliği de, pazar günü 07:00-19:00 saatleri arasında bölgede elektriklerin kesik olacağını açıklamıştı.Sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre, 12 saat elektrik verilmeyecek yerleşim yerleri şunlar:

 

Kurtuluş, Boğaz, Boğaztepe, İskele Sanayi, İskele Ağıllar, İskele Bahçelerin bir bölümü, Yarköy, Turnalar, Kantara, Kaplıca, Mersinlik, Ergazi, Kıbrıs Türk Petrolleri, Altınbaş Petrolleri, BEM Çimento Fabrikası, Mehmetçik, Pamuklu, Bafra köyü, Bafra Turizm Tesisleri, Çayırova, Tuzluca, Yedikonuk, Büyükkonuk, Kilitkaya, Sazlıköy, Zeybekköy, Kalecik, Dipkarpaz, Sipahi, Erenköy, Yesilköy, Esenköy, Adaçay, Kumyalı, Balalan, Ziyamet, Gelincik, Boltaşlı, Derince, Taşlıca, Avtepe, Kuruova, Kaleburnu, Zafer burnu ve bölgedeki tesisler.

www.haberkktc.com

16.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR