Dünyanın en büyük offshore rüzgar çiftliği açıldı

1 milyar Sterlin değerindeki dünyanın en büyük rüzgar çiftliği Walney, 320 bin konuta elektrik sağlayacak.

 

Bu hafta dünya, rüzgar enerjisi sektöründe çok önemli bir gelişmeye şahit oldu. Honduras’ta hayata geçirilen en büyük rüzgar çiftliğinin ardından gözler, İngiltere’ye çevrildi. Ülkenin kuzeydoğu kıyısında dünyanın en büyük offshore rüzgar çiftliği, Walney Offshore Windfarms Cumbria’da faaliyete geçti. 1 milyar Sterlin değerindeki rüzgar çiftliği, DONG Enerji (yüzde 50.1), SSE (yüzde 25.1) ve OPW (yüzde 24.8) müşterek yatırım ortaklığı ile hayata geçirildi. 102 türbine sahip ve toplam kapasitesi 367.2 MW olan Walney rüzgar çiftliği yılda 320 bin konuta elektrik sağlama kapasitesine sahip olacak.

 

İngiltere, 1 GW offshore kapasiteye sahip

İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sekreteri Edward Davey ”Ülkemiz adına, offshore rüzgar sektöründe gerçekleştirdiğimiz büyümeden gurur duyuyorum. Sahip olduğumuz doğal kaynaklar, araştırma temelimiz ve mühendislik geçmişimiz, offshore rüzgar alanında bir numaralı adres olmamızı sağlıyor. Yüzbinlerce konuta temiz enerji sağlayacak Walney; en yeni, en büyük ve en hızlı inşa edilmiş olan hazinemiz” açıklamasında bulundu.

 

Hayata geçirilmiş ve inşa halinde olan 1 GW kapasitede offshore rüzgar enerjisine sahip olan İngiltere, sadece bu alana yönelik olarak 3 milyar Sterlin yatırım programına sahip. DONG Enerji, İngiltere’de offshore rüzgar alanında en fazla yatırım yapan şirket.

www.geleceginenerjisi.com

14 Şubat 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR