Gülnar`da Rüzgar Enerji Santrali Kurulması Planlanıyor

Gülnar`da, Çifteli Tepesi-Akın Bir-Kurtini mevkilerinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulması planlanıyor.

 

Rüzgar enerjisiyle ilgili halkı bilinçlendirmek için Gülnar Halk Kütüphanesi salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Koordinatör Oktay Aras, projenin amacının bölgenin rüzgar potansiyelinden faydalanarak, elektrik üretmek ve bu elektriği Türkiye`nin elektrik şebekesine iletmek olduğunu söyledi.

 

Projenin elektrik üretimi ile orantılı olarak sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Aras, "Proje ayrıca Türkiye`nin artan enerji ihtiyacına katkı sağlayacak, enerjide dışa bağımlılığın azalmasına ve enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine yardımcı olacaktır" dedi.

 

Oktay, inşaat aşamasında ve inşaat süresince ortalama 70 kişilik, işletme aşamasında ise 10-15 kişilik sürekli istihdam sağlanacağını belirten Oktay Aras, şunları kaydetti:

 

"Tesisin ihtiyacı olan bazı malzemeler ve iaşe ihtiyacı bölgeden karşılanacak. Rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirecek olan santral yıllık 46 bin 603 mw`lık enerji üretimi gerçekleştirecek ve ürettiği enerjiyi Anamur Trafo Merkezi`ne iletecek. Üretmiş olduğu bu elektrik enerjisi miktarı ile paralel olarak, yılda yaklaşık olarak 30.664 ton karbondioksit gazını azaltacak olan bu proje, dünyanın gündemindeki en önemli çevresel konu olan küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlayacaktır." (İHA)

www.haberciniz.biz

29.02.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR