AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, son 9 yılda, ilde orman köylülerine süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik, güneş enerjisi sistemi konularında 10 milyon 886 bin 582 lira destek verildiğini bildirdi.

 

Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya`da son 9 yılda 1 milyon 2 bin 560 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapıldığını, 36 milyon 365 bin fidan dikildiğini belirtti.

 

Bu yıl 168 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 5 milyon fidan dikilmesinin hedeflendiğini duyuran Kavuncu, şunları kaydetti:

 

"Son 9 yılda ilimizde iki kent ormanı, 6 bal ormanı ve 17 mesire yeri tesis edilmiştir. Orman köylülerimize süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik, güneş enerjisi sistemi konularında 10 milyon 886 bin 582 lira destek verilmiştir. Tavşanlı ilçemiz Köse Kalfa Mesire Alanında da Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 300 bin liralık yatırımla kent ormanı kuruluyor. Ayrıca orman kooperatiflerine 234 bin 463 lira kredi desteği sağlanmıştır. Bu yıl yapılacak ormancılık faaliyetleri için toplam yatırım miktarı 8 milyon 533 bin 370 lira olarak programlanmıştır. Kütahya, Gediz, Emet, Simav, Dumlupınar, Tavşanlı ve Kızılcık`ta olmak üzere 7 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulmuştur. Bu yıl Altıntaş, Çavdarhisar ve Domaniç`te olmak üzere 3 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacaktır." KÜTAHYA (AA)

www.sondakika.com

03 Mart 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR