Çin PV inverter pazarı, yüzde 400 büyüdü

Çin fotovoltaik inverter (çevirici) pazarı, 2011 yılında yüzde 400 büyüme gösterirken, kurulu kapasite 2.5 GW düzeyini aştı.

 

IMS Research tarafından yayınlanan China Market for PV Inverters başlıklı rapora göre Çin fotovoltaik (PV) pazarı, 2011 yılında yüzde 400 büyüme gösterdi. Büyük çaplı konsolidasyonların yaşandığı pazarda siparişlerin yüzde 80’inden fazlası 10 büyük tedarikçi tarafından karşılanırken, söz konusu tedarikçilerin bir tanesi dışında tamamının yerli üreticiler olması dikkat çekti.

 

Rapor’da Çin piyasasındaki hızlı büyümenin ve yerli üreticilerin hakimiyetinin Çin’i küresel fotovoltaik pazarında lider konumuna getirebileceği vurgulandı.

 

Temmuz 2011’de hayata geçen ulusal teşvik sistemi, PV kapasitesinin 2.4 GW düzeyine çıkmasının en önemli nedenleri arasında görülüyor. Bu gelişme ile birlikte PV inverter piyasasının hacmi 300 milyon doların üzerine çıktı.

 

Diğer PV pazarlarının aksine inverterlara olan talep geniş bir model yelpazesinde söz konusu olmazken geçtiğimiz yılın en popüler inverterları 500 kW hacmindekiler oldu. IMS Research Baş Analisti Frank Xie “500kW inverterlar geçtiğimiz yıl en fazla talep edilen modeller oldu. Bunun bir sonucu olarak siparişlerin dörtte üçünü 500 kW inverterlar oluşturdu” açıklamasında bulundu.

 

Raporda siparişlerin üçte birinden fazlasını karşılayan Sungrow Power Supply 2011 yılının en büyük tedarikçisi olarak açıklandı.

www.geleceginenerjisi.com

29 Mart 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR