Herkese Güneş Enerjisi

10 Mart`ta çıkan Yenilenebilir Enerji Kanununun ardından Antalyalı girişimciler güneş enerjisinden bedava elektrik üretmek için ARGE çalışmalarını hızlandırdı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi`nde Clean World Enerji A.Ş. sahibi Tarık Savan, ürettikleri güneş enerjili güç kutusu ile evlerde, işyerlerinde, fabrikalarda, oteller ve tarlada da bedava elektrik kullanılabileceğini söyledi.

 

Ürettikleri güneş enerjili güç kutusu hakkında bilgi veren Clean World Enerji A.Ş.`nin sahibi Tarık Savan, yapılan yatırımın 6.5 ile 8.5 yıl arasında geri dönüşümünün olacağını savundu. Bu sistem ile çiftçilere, seracılara ve otelcilere çözüm ortağı olduklarını belirten Savan, şöyle konuştu: "Sistemi kurmak isteyen vatandaşlar, akülerle 24 saat elektrik kullanabilir. Elektrik ihtiyacı olan herkese artık elektrik faturalarına son diyoruz. Gelsinler bizi bulsunlar. Gerekli çözümü sunuyoruz ve çözüm ortağı oluyoruz. Şu an küçük işletmecilerin ya da büyük otellerin elektrik ihtiyaçlarını çözebiliyoruz. Evde elektrik ihtiyacını gidermek isteyenler için günlük saatte 300 litre ile 9 ton arasında su basacak motorlarımız var".

 

Türkiye`de 2011 yılından bu yana üretim yaptıklarını ifade eden firmanın Genel Müdürü Soner Akdaş ise akıllı kutuların gündüz güneş ışığından alınan enerjinin mevcut akülere depolandığını, gecede vatandaşların bu enerjiyi kendi akülerinden hiçbir fatura kaydı olmadan kullanabildiklerini ifade etti. ARGE çalışmalarını bir ay önce tamamladıklarını söyleyen Akdaş, üretmiş oldukları ürünü 2012 Soleraks güneş enerji fuarında sergileyeceklerini bildirdi.

 

Vatandaşların tatil yaptığı zamanlarda kar edebileceklerini kaydeden Akdaş, şöyle konuştu: "Tatile gittiğiniz zaman mevcut üç boyutlu düşünebilen bu akıllı powerpakt kutularımız sizler adına güneşteki enerjiyi toplayıp, para kazanmaya devam edecektir. Ürünlerimizin en büyük özelliği 3 boyutlu düşünebilmesidir. Bu ürün mevcut güneş ışıklarından almış olduğu enerjiyi ilk önce bünyesinde biriktiriyor daha sonra evin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yani siz evde yokken, güneş varsa para kazanmaya devam ediyorsunuz."

 

Üç boyutlu akıllı kutuların birinci hedefinin insanlara gelir getirmek olduğunu dile getiren Akdaş, şunları söyledi: "Bünyesinde 10 adet akü bulunduran bu sistem Türkiye`de yeni bir ürün. Bizde, bunun patent sahibi olarak sizlere açıklamakta olduğumuz için gurur duyuyoruz. Çünkü, Türkiye`de böyle bir ürün henüz bu saate kadar üretilmemiştir. Güneşten elektrik üreten akıllı sistemlerin maliyeti 3 bin 900 Euro civarındadır." (İHA)

www.haberfx.net

15.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR