Tarihi kavuşma

Çin ziyareti, tarihi görüntülerle başladı. İlk adres Uygur Türklerinin ana yurdu oldu. Urumçi`de adeta Erdoğan rüzgarı esti...

 

İLK DAVET ENERJİ İÇİN

Başbakan, Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi`nde üretim yapan yenilenebilir enerji firmalarını ziyaret etti. Önce enerji şirketi TBEA`yı gezen Erdoğan`ın ikinci durağı rüzgar enerjisi konusunda faaliyet yürüten Gold Wind oldu. Başbakan, fabrikadaki incelemelerine ilişkin `Yatırım için davet ettik. Dışişlerimizle irtibat halinde Türkiye`de de karşılığını bulmak üzere inşallah yatırım sözü aldık. Temenni ederim ki yatırım gerçekleşir` dedi. Erdoğan, rüzgar türbinleri konusunda yerin belli olup olmadığına ilişkin bir soruya da `Yer çok`` karşılığını verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise `Tüm rüzgar haritalarımız hazır`` dedi.

 

HEYETTE KİMLER VAR?

HEYETTE Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, çok sayıda işadamı ve gazeteciler yer alıyor.

www.aksam.com.tr

09.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR