Enerji talebindeki yüzde 80 artış şirketleri zorlayacak

PwC tarafından son yayımlanan rapora göre, 2035 yılında Avrupa genelinde elektrik tüketimi yüzde 84 oranında artış gösterecek.

 

PwC raporuna göre yüzde 84’lük elektrik tüketimindeki artışın temel nedenleri arasında nüfus artışı, şehirleşme ve elektrikli araçlara geçiş gibi bazı teknolojik değişimler gösteriliyor.

 

Dünya genelinde 72 enerji ve elektrik şirketinin üst düzey yöneticileri arasında gerçekleştirilen araştırmaya göre, büyük bir çoğunluk artan elektrik talebinin yenilenebilir enerji sektörüne yatırımları artıracağını düşünürken, bu yatırımların zorlanacağını düşünenler de mevcut.

 

Katılımcıların üçte ikisi Avrupa ve Güney Amerika başta olmak üzere, artan yakıt sıkıntısına dikkat çekerken, altyapı yatırımlarında zorlukların yaşanacağını ve enerji kısıntılarının yaşanacağına dikkat çekiyorlar.

 

Avrupa’da yöneticilerin yüzde 53’ü, 2030 yılına kadar şirket iflaslarında artış yaşanmasından endişe ederken, ABD’li yöneticilerin yüzde 40’ı da benzer endişeleri dile getiriyor.

 

Bu arada, katılımcıların yüzde 80’i, 2030 yılına kadar rüzgar, biyokitle ve solar enerjinin, geleneksel enerji formları ile rekabet için teşviğe ihtiyacı olmayacağı da ifade ediliyor.

 

Katılımcıların yüzde 70’i de, offshore rüzgar ve dalga enerjisi teknolojilerinin önümüzdeki 20 yıl içinde akıllı şebeke sistemleri sayesinde fiyat rekabeti sağlayacağını düşünüyor.

www.geleceginenerjisi.com

24.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR