Güneş enerjili bisiklet

Burdur`da, güneş enerji sistemleri ile ilgilenen bir elektrik teknisyeni, kullandığı elektrikli bisiklete güneş paneli yerleştirerek bisikleti güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi.

 

Burdur`da iki yıldır güneş enerjisi üzerine çalıştığını ifade eden Elektrik Teknisyeni Hüseyin Kayacan, güneş enerjisiyle çalışan bisikletin 10 kilometre yol gidebildiğini söyledi.

 

Güneş enerjisiyle elektrikli bisikletin akü ihtiyacını giderdiğini ve güneş gören her ortamda kaybedilen enerjinin şarj edildiğini ve şarj ihtiyacının ortadan kalktığını dile getirdi. 52 yaşındaki Kayacan, güneş enerjisiyle çalışan elektrikli bisikletten bugüne kadar 3 tane sattığını belirterek "Bu tamamen modifikasyon bir sistem. Elektrikli bisikletlerin orijinal emniyet güvenliğini bozmadan, üstüne adapte edilmiş bir sistemdir. Bu sistem engelli vatandaşların kullandığı akülü sandalyelerde, turizm sektöründe golf arabalarında, güneş enerjisi olmadığı zamanda eğer akünüz dolu ise yine de aynı kilometreyi yapabilirsiniz. Gündüz doldurduğunuz aküyle gece de kullanabilirsiniz" dedi. Köyde çalışan çiftçilerden talep eden olduğunu anlatan Kayacan, şöyle konuştu: "Bağ bahçe işini bitirene kadar, paneli güneşe çevirdiği sürece enerji ihtiyacını karşılayıp evine dönebilecek. Sistemin seri üretimi diye bir şey yok. Sipariş aldıkça iki gün içinde her türlü araca monte edip satışını yapabiliriz. Bundan on binlerce yüz binlerce yapılacak bir şey değil, ihtiyacı karşılayacak şekilde üretimini yapabilecek kapasitemiz var."

 

Elektrik Teknisyeni Hüseyin Kayacan, güneş enerjisiyle çalışan elektrikli bisikletinin görenlerin ilgisini çektiğini sözlerine ekledi. Burdur / İHA

www.iha.com.tr

04 Mayıs 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR