AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat ın Türkiye nin merkezinde olmasına karşılık, bugüne kadar her alanda ihmal edildiğini, AK Parti hükümetleri döneminde ihmal edilen konuların ele alınarak, çözümlenmeye çalışıldığını söyledi.

 

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat ın milli geliri bin doların altında olan 3 fakir ilden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Coşkun, Türkiye nin merkezinde olmasına rağmen maalesef bu güne kadar bir çok bakımdan ihmal edilmiş. Şehit olmak gerektiği zaman Yozgatlı birinci sırda, vatan için can vermek gerektiği zaman birinci sırada ama, imkanlardan faydalanmak noktasında son sıralarda dedi.

 

Özellikle AK Parti Hükümetleri döneminde bu makus talihin değişmeye başladığını vurgulayan Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü : Üniversitesiyle, yapılan bütün yatırımlarla bu durum hızlı bir şekilde değişmekte. Yozgat ın yer üstü pek bir kaynağı yok. Yani denizi yok, balık toplayamıyor, ovası yok pamuk toplayamıyor, fındığı yok, fıstığı yok, hiç bir şeyi yok. Ama büyük yer altı kaynakları var. Madenleri başta olmak üzere jeotermal var. Özellikle dünyada 2020 itibariyle tüm Avrupa Birliği üye ülkeler başta olmak üzere enerjisinin yüzde 20 sini yenilenebilir enerjiden, yani temiz enerjiden sağlamak mecburiyeti var. Böyle bir anlaşma var. Rüzgardır, güneştir, jeotermaldir, biyokütledir, hidrolik santraller olmak üzere temiz enerjiden enerjimizin yüzde 20 sini 2020 itibariyle üretmek durumundayız. Yüzde 20 enerjide tasarruf yapmalıyız ve yüzde 20 de doğaya saldığımız karbondiyotsit gazın azaltılması mecburiyeti var, bu gelecekte insanlarımızın sağlıklı yaşayabilmesi için.

 

Osman Coşkun, kendisinin milletvekili seçildiğinde 6 olan milletvekili sayısının 4 e düştüğünü, bunun da Yozgat ın sürekli göç veren bir il olduğunun göstergesi olduğunun altını çizdi. Coşkun, Almanya da, İstanbul da, Kayseri de, Ankara da her tarafta Yozgatlı var. Çünkü Yozgat ta gelişmişlik, kalkınmışlık konusunda yetersizlikler var. Farika yok çalışabileceği, üretim yapabileceği sahalar yok diye konuştu.

 

KAYNAKLARI HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

AK Parti Yozgat Milletvekili Coşkun, en yakın zamanda çok büyük jeotermal seraların, çok büyük enerji şirketlerinin Yozgat ta oluşmasını hedeflediklerini vurgulayarak, Şu anki amacımız bu, bununla birlikte burada istihdam yaratılmış olacak. Şuanda en ciddi problemimiz işsizlik, işsizliğin çözümüne yönelik bir problem ortadan kalkmış olacak. Başta madenlerimiz olmak üzere jeotermalimizi, rüzgarımızı ve güneşimizi kullanarak Yozgat ın kalkınmasına, gelişmesine hız vereceğiz dedi.

 

Coşkun, özellikle jeotermal seracılığı ön plana çıkararak, hayvancılık ve tarımda da Yozgat ın gelişeceğini vurguladı. Coşkun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi : Türkiye nin merkezinde olan, Doğudan batıya, güneyden kuzeye kavşak noktasında olan Yozgat ın cazibe merkezi olması, sondan 3 cülükten baştan ilk 10 içerisine girmesi için böyle bir çalışma başlattık. Bu Yozgat a bizim vefa borcumuz, Yozgat bize destek oldu, parlementoya gönderdi, biz de ne yapabiliriz gayreti içerisindeyiz. Çok ümitliyiz, tüm yatırımcıları Yozgat a davet ediyoruz. Jeotermal ile ilgili istediği kadar biz kaynak sunabiliyoruz. Devletimizin teşviklerini, uzmanlarımız burada kendilerine sunuyor, her türlü desteği sağlıyoruz. Valimiz mülki amir olarak hükümeti temsilen her türlü desteği sağlıyor, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, biz milletvekilleri olarak da buradan söz veriyoruz, tüm yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmak, onlara her konuda destek olmanın sözünü veriyoruz.

 

Coşkun, Yozgat ın kaynaklarının harekete geçirilerek, hak ettiği noktalara geleceğini de sözlerine ekledi.

AA / Yozgat / 26.11.2009

-.-

OSMAN COŞKUN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

YOZGAT

Osman Coşkun, 14 Ekim 1962 de Yozgat Aşağıtekke Köyü nde doğdu. Babasının adı Nazım, annesinin adı Sakine dir. Kişisel Gelişim Uzmanı ve Öğretim Üyesi; Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği nde, doktorasını Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nde tamamladı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) ve KOSGEB te eğitimci olarak kurs ve seminerler verdi, danışmanlık görevinde bulundu. TSE Baş Tetkikçisi oldu. Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım TAŞ Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. İngilizce bilen Coşkun, 6 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR