BM karbon ile savaşıyor

Birleşmiş Milletler kapsamında gerçekleştirilen deniz aşırı misyonlarda, karbon emisyonuna neden olmamak amacıyla yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar kullanılıyor.

 

BM kapsamında yaklaşık 122 bin kişi dünya genelinde çatışmaların yaşandığı ülkelerde 16 operasyonda görev alıyor. Bu operasyonlar BM’nin 1.8 milyon tonluk karbon ayak izi bırakmasına neden oluyor. BM de bunu engellemek amacıyla yenilenebilir enerji ve doğal inşaat malzemeleri kullanıyor.

 

BM’nin “Greening the Blue” misyonu kapsamında, farklı ülkelerdeki operasyonlarda elektrikli araçlar; enerji verimli sistemler; plastik şişeler ve bardaklar için geri dönüşüm tesisleri; radyolar ve diğer sistemlerin şarj edilmesi için solar paneller; yağmur suyunun toplanmasını ve yeniden kullanımını sağlayan sistemler kullanılıyor. BM Barış Gücü Operasyonları Departman Başkanı Hervé Lalsous, “Greening the Blue (Maviye Yeşilleştirmek) sadece logomuz değil. Aynı zamanda BM misyonunun mevcut olduğu ülkede kalıcı ve pozitif bir iz bıraktığının bir garantisi” diyor.

www.geleceginenerjisi.com

08.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR