Güneş paneli devi 11. ofisini Türkiye`de açıyor

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi 11. bölgesel ofisini Türkiye`de açıyor.

 

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar`ın Türkiye Ofisi`nin bu ay içinde resmi faaliyetlerine başlayacağı açıklandı.

 

Konu ile ilgili basın açıklamasında Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, 2012 yılında başladıkları çalışmalarını bu sayede İstanbul, Ataşehir`deki ofislerinde resmi düzeye çıkaracaklarını söyledi. Kılıç ayrıca Türkiye`nin ihtiyacı olan güneş enerjisi projelerini gerçekleştirmek için durmadan çalışacak genç ve dinamik bir ekiple yola çıktıklarını da sözlerine ekledi.

 

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü sözlerini şu şekilde sürdürdü; ``Yingli Solar olarak öncelikle 500 KW altı projelere odaklanmayı, 2013 yılı itibariyle ise de daha kapsamlı ve daha büyük projeler için gerekli hazırlıkları yapmayı planlıyoruz. Türkiye Ofisi’nin faaliyetlerine başlamasıyla Yingli Solar olarak hem yatırımcı hem kullanıcı hem dağıtımcı hem de proje sahibine direk ulaşma imkanına sahip olacağız.”

 

Güneş enerjisi sektöründe 25 yıllık geçmişi olan Yingli Solar`ın 10 ülkede bölgesel ofisleri bulunurken, toplam 11 bin çalışanı bulunmakta. Şirketin 2.5 GW`lık üretim kapasitesi bulunurken, kurulu park seviyesi ise 3 GW düzeyinde.

www.yesilekonomi.com

19.06.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR