KOSKİ Yenilenebilir Enerji İle Tasarruf Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek dalgıç pompaları çalıştıran fotovoltaik sistemi yaygın hale getiriyor.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su kuyularında kullanılan pompaların harcadığı elektrik sarfiyatını en aza indirmek ve elektrikten tasarruf sağlamak amacıyla güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek çalıştırılan fotovoltaik sistemi kullanmaya başladı.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve çevrenin korunmasına büyük önem veren verdiklerini ve bu konuda örnek yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirterek, şimdi de su kuyularında güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren sistemi kullandıklarını söyledi.

 

UZUNCAKUYU’DA 120 ADET GÜNEŞ ENERJİ PANELİ

Sistemin ilk olarak Cihanbeyli ve Karatay ilçelerine bağlı mahallelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan su kuyularında devreye girdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Karatay ilçemize bağlı Uzuncakuyu Mahallesi’ne 120 adet 30 kilovatlık güneş enerji paneli yerleştirildi. KOSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz fotovoltaik sistemi, Eğrikuyu, Katırağıl, Hüyüklü, Üçkuyu, Çukurkuyu, Hacıveli, Hüyük, Uzuncakuyu olmak üzere 8 yerleşim yerini besleyen Uzuncakuyu Mahallesi’ndeki kuyunun yanındaki 525 metrekarelik alana kurdu” dedi.

 

İNSUYU’NDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANILIYOR

Cihanbeyli ilçesine bağlı İnsuyu Mahallesi’nde de fotovoltaik sistemin kurulduğunu belirten Başkan Akyürek, “İnsuyu Mahallesi’nin yüksek bir noktasında bin metrekarelik alana 50 kilovatlık 200 adet güneş enerji paneli yerleştirildi. Sistem, gökyüzünün aydınlanmasıyla birlikte kesintisiz su üretimi yapıyor. Havanın kararması ile de devre dışı kalan sistem, bölgenin su ihtiyacı halinde kuyu şebeke elektriği ile su üretimine devam edebiliyor” diye konuştu. KONYA (DHA)

www.hurriyet.com.tr

06.11.2016

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR