Yeşil havaalanı için güneş enerjisi

Bodrum ve Antalya’nın ardından, Dalaman Havalimanı’nda da “Yeşil Kuruluş” sertifikası almaya hak kazandıklarını açıklayan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, “Önümüzdeki bir iki yıl içinde Antalya, Bodrum ve Dalaman’dan başlamak üzere enerji teminine yönelik projelerin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kapalı alanlarda enerji üretimimizi güneş enerjisi ile yerine getireceğiz” dedi.

 

Yücel, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan “Yeşil Havaalanı Projesi” kapsamında, istenilen koşulları yerine getirmesi dolayısıyla Bodrum ve Antalya’nın ardından, Dalaman Havalimanı’nın da “Yeşil Kuruluş” sertifikası almaya hak kazandığını söyledi. Bu sertifikaya üç noktada sahip tek yer hizmetleri şirketi olduklarını vurgulayan Yücel, şöyle devam etti: “Bakanlığın üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu bu. Sertifikayı alarak aslında, kuruluşların teşviki anlamında bazı ruhsat bedellerinde de özendirici olması anlamında indirimler de yapıyor bakanlık. İndirimler de bize ciddi katkı sağlıyor ancak, bu ruhsatın alınması çok ciddi ve uğraş verilmesi gereken bir süreç. 7-8 ay çalışmayı gerektiriyor, altyapısıyla bakıldığında 1-1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü. Çevresel risk analizleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor, atık yönetim planı hayata geçiriliyor.”

 

Yurtdışında Havaş Europe çatısı altında büyümeyi planladıklarını dile getiren Yücel, şu anda Riga, Helsinki, Stockholm ve Almanya’da faaliyet gösterdiklerini ve hizmet verdikleri müşterilerin başında Air Baltic, Pegasus, Aerosvit, THY, Sunexpres ve Transaero’nun geldiğini söyledi. Yavru vatanda ise Kıbrıs Türk Havayolları ile yüzde 50 ortaklıkla Cyprus Airport Services (CAS) kurduklarını hatırlatan Yücel, oradaki izolasyonların kalkması yönündeki beklentilerinin arttığını, Kıbrıs’ta uçuş sayısı yaklaşık 3 misline katlanan bir havayolu operasyonu olduğunu, izolasyonun kalkmasıyla Avrupa’dan yapılacak doğrudan uçuşlarda, yeni yapılacak havalimanı ve terminal hizmet işletmesinin olduğu ilk havalimanında varlıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

www.haberortak.com

Temmuz 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR