Kamu Kurumlarına Örnek Olacak Çalışma

Aydının Didim İlçesinde kamu kurumlarına örnek olacak çalışmayı Didim Adliyesi gerçekleştirdi. Didim Adliyesine kurulan güneş enerji panelleri sayesinde adliyenin ve adliye lojmanlarının çevre aydınlatması güneş enerjisi sayesinde gerçekleştiriliyor.

 

Ülkemizde yenilenebilir enerjinin kullanımı konusunda ciddi adımlar atılmaya devam edilirken, Didim’de güneş enerjisinden yararlanan ilk kurum Didim Adliyesi oldu. İlçede ilk kez yapılan çalışma kapsamında adliyenin ve adliye Lojmanlarının çevre aydınlatması güneş enerjisi sayesinde gerçekleştirilmeye başlandı.

 

Konuyla ilgili gazetecilere bilgiler veren Didim Adliyesinden görevli Teknisyen Ertaş Aydın fikrin Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ’dan geldiğini söyleyerek “Panelleri kuralı yaklaşık 9 ay oldu. İzinler alındıktan sonra özel bir firma tarafından kuruldu. 6 adet güneş enerji paneli ve 2 tane jel akü sayesinde sistem kuruldu. 6 Bin TL’ye mal oldu. 18 saat yetecek kadar enerji üretiliyor.”dedi.

 

Didim’de güneş enerjisiyle elektrik üreten ilk kurum olduklarını belirten Aydın “Çevre aydınlatmasını tamamen doğal kaynaklarla aldığımız enerjiyle sağlıyoruz. İleri de tüm binada bu sistemi uygulamayı hedefliyoruz.”diye konuştu. (Kaynak : AA)

www.haberfx.net

21.07.2012

Aydın İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR