Kayso`dan Milletvekili Erdoğan`a Plaket

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) "OSB 6. Enerji Zirvesi"ne katkılarından dolayı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan`a teşekkür plaketi verdi.

 

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, "OSB 6. Enerji Zirvesi"nde enerji kaynakları ve enerjiye sahip ülkelerle Türkiye`nin ilişkilerin değerlendirildiğini bildirdi.

 

Enerjinin dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ALTERNATİF enerji üretimine yönelik yatırım ve araştırmaların gelecek yüzyıl içerisinde dünyanın enerji krizine gireceğini gösterdiğini vurguladı.

 

"Mevcut yer altı zenginliklerinin hızla tükendiği dünyamızda gelişen teknoloji ve kullanılan enerji miktarının artması yeni enerji türlerinin keşfedilmesi ve kullanılması zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır" diyen Erdoğan, bu konuda Türk bilim adamlarının da ciddi çalışmalar içerisinde olduğuna işaret etti.

 

Kayseri`de düzenlenen toplantıda OSB`lerde tüketilen enerjinin de değerlendirildiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Kayseri`de OSB`de yılda 2 milyar kilovat saat enerji tüketilirken, Gaziantep`te yılda 5 milyar kilovat saat enerji tüketimi gerçekleşiyor. Gaziantep OSB`de bir çok yatırımcının ALTERNATİF enerji yatırımına yönelmesi ve farklı enerji türlerini elektrik enerjisine çevirme çabaları Gaziantep`in önümüzdeki dönemler içerisinde sanayi elektriği açısından sıkıntı yaşamayacağının göstergesidir. Toplantının ardından ziyaret ettiğimiz Kayserili sanayici ve iş adamları, `Gaziantep sanayisindeki gelişmeleri büyük bir hayranlıkla izlediklerini` ifade ettiler. Elbette Gaziantep sanayi alanında Türkiye`nin en gelişmiş 6 ilinden birisidir. Gaziantep sanayicilerinin enerji sorunlarını çözmeye yönelik araştırma ve çalışmalarımız devam edecek."

 

Erdoğan, kendisine verilen teşekkür plaketinden dolayı KAYSO yönetimine teşekkür ettiğini belirtti. Gaziantep (AA)

www.haberler.com

28.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR