Akdeniz`de Ekolojik Borcu En Fazla Olan İtalya

The World Wildlife Fund (WWF)`ın yaptığı bir araştırmaya göre Akdeniz`de en çok eko-borcu bulunan ülke İtalya. Başka bir deyişle İtalya ürettiğinden çok daha fazla miktarda kaynak harcıyor. İtalya`nın birinciliğini çektiği bu liste Akdeniz`e komşu olan Orta Doğu Ülkeleri`nin çevreci olduğu anlamına gelmiyor.

 

47 yılı kapsayan bu araştırmaya göre ülkemiz %10`luk bir rakamla 4. sırada yer alıyor. Türkiye`yi %9 ile Mısır takip ediyor. Yapılan araştırmanın ilginç sonuçlarından bir tanesi ise ilk üçün Avrupa Ülkeleri`nden gelmesi. İtalya %23 ile birinci, İspanya %17 ile ikinci ve Fransa %13 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu yüzdesel rakamlar ülkelerin ürettiklerinden ne kadar fazla tükettiklerini yansıtıyor.

 

Araştırmaya göre Türkiye 1961-2008 yılları arasında doğaya katkı sağlayan ülke olmaktan, doğadan borç alan yani ürettiğinden fazlasını tüketen bir ülke konumuna gelmiş. Bölgedeki iç savaşların önümüzdeki senelerde dinmesi ile gelişimin ve tüketimin artması gelecekte bölgedeki eko-borcu olan ülkelerin sayısının artacağını gösteriyor.

www.limitsizenerji.com

06.12.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR