"Güneş Enerjisi Potansiyelleri" Konulu Panel

TÜMSİAD Batman Şubesi AB KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında üyelerine Güneş Enerjisi Potansiyelleri ve Uygulamaları konulu panel verdi.

 

Güneş Enerjisi Potansiyeli ve Uygulamaları konulu eğitim, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Osman Pakma tarafından TÜMSİAD toplantı salonunda verildi.

 

TÜMSİAD üyelerinin ilgi gösterdiği eğitimde, dünyadaki güneş enerji kaynakları ve dağılımları hakkında dinleyiciler bilgilendirilirken, Türkiye’nin 2030 enerji projeksiyonu tartışıldı. Batman İlinin ve çevresinin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli masaya yatırılırken, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) lisans yönetmeliği ve 500 kW`tın altındaki güçte güneş enerjisinden yararlanacak kullanıcılar için yasal yönetmelikler anlatıldı.

 

TÜMSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Yar. Doç. Dr. Hacı Âlim Baran, üyelerinin kurumsallaşması ve kendilerini daha da geliştirmeleri açısından eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. BATMAN - (İLKHA)

www.haberyurdum.com

10.12.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR