Buski Güneş Enerjisinden Elektrik Üretecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hidroelektrik santral projesinin ardından, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi çalışmalarına başladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kaynaklarının verimli kullanımı yönündeki çalışmalara devam ediyor. Kamunun refahı ve ülke kalkınmasının, enerji kullanımındaki tasarruf ilkesi ile sağlanabileceği anlayışından hareketle, enerji üretimi çalışmalarına hız veren BUSKİ, hidroelektrik santral projesinin ardından, güneş enerjisi üretimine de yöneldi. BUSKİ yerleşkesi içerisindeki atölyeler binasının çatısına yerleştirilen fotovoltaik sistemle çalışan güneş panelleri ile güneş ışınlarından istifade ederek elektrik enerjisi üreteceklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bu yöntemle 6 kilowatt saatlik elektrik enerjisi üretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

“ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK”

BUSKİ’nin aylık elektrik tüketiminin yaklaşık 4 milyon kilowat saat olduğunu ifade eden Çetinavcı, “Güneş enerjisinden elektrik üretme projemiz, prototip bir uygulama olup, istenilen tasarruf rakamlarına ulaşıldığında, BUSKİ geneline yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz bir projedir. Burada amaç, şehir şebekesinden gelen elektrik enerjisini tasarruf edebilmektir. Güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektrik enerjisi ile atölyelerimizin elektrik ihtiyacını karşılayarak tasarruf hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Güneş enerjisinden elektrik üretimi elde etme projesinin, BUSKİ yerleşkesindeki bazı birimleri kapsayan ‘prototip’ bir proje olduğuna işaret eden Çetinavcı, yapılacak ölçümlemeler neticesinde, istenilen tasarruf oranlarına ulaşılması durumunda, projenin BUSKİ geneline yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi. (İHA)

www.haberfx.net

11.12.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR