Mimar-mühendislere "Yenilenebilir Enerji Sistemleri" Eğitimi

Eyüp Belediyesi, “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması Projesi” kapsamında verdiği eğitimlere devam ediyor.

 

Proje kapsamında daha önce “Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı” eğitimi alan belediye personeline bu kez, “Yenilenebilir Enerji Sistemleri” konusunda dersler veriliyor. Bu eğitim kapsamında belediye personeline yenilenebilir enerji kaynaklarının türleri ve kullanım alanlarıyla ilgili teorik ve pratik bilgiler verilerek, Eyüp İlçesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması hedefleniyor.

 

Binalarda tüketilen enerji miktarlarının azaltılmasında ve fosil yakıtlara olan bağımlılığın en aza indirilmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması büyük önem taşıyor.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çalışan akademisyenlerin Eyüp Piyer Loti Aziyade Restaurant ve Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde verdiği eğitimlerin sonunda yenilenebilir enerji sistemleri hakkında bilgi sahibi olacak 50 mimar mühendis, proje kapsamında inşa edilmekte olan örnek binanın da sürdürülebilirliğine katkıda bulunacak. Bu projeyle birlikte de Eyüp ilçesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması sağlanmış olacak.

 

Eyüp Belediyesi’nin Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” projesinin diğer ilçe belediyelere de örnek olması bekleniyor. CİHAN

www.haberimport.com

21.09.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR