Türkiye’nin İlk Elektrikli - Hibrit Aracı: 3GEN!

Türkiye, ilk yerli otomobilinin üretilmesini heyecanla beklerken Serdar Sapmaz Gazi Üniversitesi öğrencileriyle birlikte 3GEN adlı çok önemli bir otomobil projesi üzerinde çalışıyor.

 

3GEN; hem hibrit hem elektrikli hem de Türk olacak yeni nesil bir otomobil. Serdar Sapmaz’ın başında bulunduğu bu yerli otomobil projesi Gazi Üniversitesi öğrencileriyle işbirliği halinde şekilleniyor.

 

3GEN’in prototip görselleri bile heyecan verici. 2010 yılında başlatılan 3GEN çalışmaları da sona doğru yaklaşılıyor. Gazi Üniversitesi’nin de bizzat destek verdiği proje tamamlandığında Türkiye’nin ilk elektrikli ve hibrit motorlu yerli otomobili yollardaki yerini almış olacak.

 

3GEN’in gövdesi karbon fiber ve fiberden oluşurken alüminyum şaseye sahip olacağı biliniyor. Tasarımının ergonomik ve aerodinamik özellikler taşımasına özen gösterilen 3GEN’de daha çok karakter tasarımına öncelik veriliyor. 3GEN tam anlamıyla bittiğinde ortaya bir Türk Markasının koyulması hedefleniyor. Bu anlamda otomobilin iç ve dış tasarımından tüm çizgilerine kadar büyük bir titizlikle şekil veriliyor.

 

3GEN için hazırlanacak prototipin önümüzdeki günlerde basınla paylaşılması planlanıyor. Yüzde yüz elektrikli ve hibrit motor olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip olacak olan 3GEN’in ilk lansmanının Cenevre ve Detroit Auto Show gibi dünyaca ünlü fuarlarda yapılması hedefleniyor.

www.stargundem.com

15.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR